Αρνητικό ρεκόρ με 16.096 κρούσματα - «Δράση τώρα για να μην επιστρέψουμε σε κατάσταση Μαρτίου»
Γαλλία

Αρνητικό ρεκόρ με 16.096 κρούσματα - «Δράση τώρα για να μην επιστρέψουμε σε κατάσταση Μαρτίου»

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν 16.096 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, με τον απολογισμό να εκτοξεύεται από το προηγούμενο ρεκόρ των 13.498.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από επιπλοκές της νόσου αυξήθηκε κατά 52, στους 31.511 και το αθροιστικό σύνολο των κρουσμάτων νέου κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 497.237.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνηση δεν ενεργήσει τάχιστα για να εμποδίσει την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα, μπορεί να επαναληφθεί η ίδια κατάσταση που βίωσαν οι Γάλλοι πολίτες στην κορύφωση της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο.

«Πρόκειται για αγώνα δρόμου απέναντι στον χρόνο», είπε ο Καστέξ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, καλώντας τους Γάλλους πολίτες να είναι προσεκτικοί και συνετοί. «Αν δεν ενεργήσουμε, θα βρεθούμε σε μια κατάσταση παρόμοια με εκείνη της άνοιξης», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν η Γαλλία οδεύει προς μια νέα καραντίνα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν απέκλεισε εντελώς αυτό το ενδεχόμενο, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.