Αποζημίωση 1,4 δισ. απαιτεί από την Apple κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

Αποζημίωση 1,4 δισ. απαιτεί από την Apple κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

Η κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Shanghai Zhizhen Intelligent Network Technology Co γνωστή και ως Xiao-i κατέθεσε μηνυτήρια αγωγή κατά της Apple για παραβίαση ευρεσιτεχνίας.

Η εταιρεία ζητά αποζημίωση ύψους 1,43 δισ. δολαρίων για ζημίες και απαιτεί η Apple να σταματήσει «να κατασκευάζει, να χρησιμοποιεί, να δίνει υποσχέσεις πώλησης, να πουλά και να εισάγει» προϊόντα που παραβιάζουν την ευρεσιτεχνία, σύμφωνα με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η Xiao-i υποστηρίζει ότι η τεχνολογία αναγνώρισης φωνής Siri της Apple παραβιάζει ευρεσιτεχνία για την οποία η κινεζική εταιρεία κατέθεσε αίτηση το 2004 και κατοχύρωσε το 2009.

Η Apple δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Η μήνυση αυτή είναι η συνέχεια μιας διαμάχης που διαρκεί σχεδόν μία δεκαετία, καθώς η Xiao-i κατέθεσε για πρώτη φορά μήνυση εναντίον της Apple σχετικά με την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής το 2012. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λαού στην Κίνα εξέδωσε απόφαση τον Ιούλιο, σύμφωνα με την οποία η ευρεσιτεχνία της κινεζικής εταιρείας είναι έγκυρη.