ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2017η
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

Απόφαση - σταθμός κατά της Google στην Αυστραλία

Απόφαση - σταθμός κατά της Google στην Αυστραλία
APimages

Η Google παρενέβη τη νομοθεσία της Αυστραλίας παραπλανώντας τους χρήστες σχετικά με τις πληροφορίες περί της τοποθεσίας τους που συλλέγονται μέσω των κινητών συσκευών Android σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου της χώρας.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτή της Αυστραλίας είχε προσφύγει κατά του αμερικανικού γίγαντα του Διαδικτύου για ευρύτερες παραβιάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας, με τη δικαιοσύνη να κρίνει ότι η Google παραπλάνησε τους χρήστες Android από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2018 σχετικά με τη συλλογή στοιχείων περί της τοποθεσίας τους.

«Πρόκειται για σημαντική νίκη για τους καταναλωτές, ιδιαιτέρως για όσους ανησυχούν για την ηλεκτρονική τους ασφάλεια, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου στέλνει ισχυρό μήνυμα στην Google και σε άλλους ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν πρέπει να παραπλανούν τους πελάτες τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ροντ Σιμς στο Associated Press.

Ο δικαστής θεώρησε ότι όταν οι χρήστες δημιουργούσαν νέο λογαριασμό στη Google κατά την έναρξη λειτουργίας του καινούργιου τους Android, η Google έλεγε πως η ρύθμιση περί ιστορικού τοποθεσιών (Location History) ήταν η μόνη ρύθμιση που επηρέαζε κατά πόσον η εταιρία συνέλεγε, τηρούσε ή χρησιμοποιούσε προσωπικά στοιχεία περί τοποθεσίας. 

Από την πλευρά της η Google ετοιμάζει έφεση στην ολομέλεια του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι η πρωτόδικη απόφαση απέρριψε πολλές άλλες κατηγορίες της Επιτροπής.

Η Επιτροπή ζητεί δικαστικές εντολές και πρόστιμα που θα επιβληθούν στην εταιρία και θα αποφασιστούν αργότερα από το δικαστήριο.