Αποχωρεί ο Οικονομικός Διευθυντής της BP

Αποχωρεί ο Οικονομικός Διευθυντής της BP

Συνταξιοδοτείται μετά από οκτώ χρόνια υπηρεσίας στην θέση του επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της BP ο Μπράιαν Γκιλβαρί (Brian Gilvary) και μόλις δύο εβδομάδες προτού αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου του βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού ο Μπέρναρντ Λούνεϊ (Bernard Looney).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της BP στην θέση του επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών θα τον την 1η Ιουλίου διαδεχθεί ο Μάρεϊ Όκινκλος (Murray Auchincloss), ο οποίος είναι επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών στον κλάδο των εξορύξεων της βρετανικής εταιρείας.

Ο Γκιβαλρί, ο οποίος οδήγησε σε ανάκαμψη την BP μετά την φονικό ατύχημα με διαρροή πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού το 2010, που κόστισε στην εταιρεία περισσότερα από 65 δισ. δολάρια σε πρόστιμα και διαδικασίες καθαρισμού αναμένεται να αποχωρήσει από το Δ.Σ. στις 30 Ιουνίου του 2020. 

Ο Λούνεϊ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Μπομπ Ντάντλεϊ στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της BP, τον Φεβρουάριο, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και των περιβαλλοντικών ανησυχιών αναφορικά με την εξόρυξη και χρήση υδρογονανθράκων, καθώς και με την μετάβαση σε μια οικονομία που στοχεύει στην όλο και πιο περιορισμένη χρήση άνθρακα.