Αποχωρεί από το Χόνγκ Κονγκ η Elliott Management

Αποχωρεί από το Χόνγκ Κονγκ η Elliott Management

Το αμερικανικό hedge fund Elliott Management ανακοίνωσε ότι κλείνει το γραφείο του στο Χονγκ Κονγκ, αποτελώντας ένα από τα πρώτα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που αποχωρούν από την άλλοτε αυτόνομη επικράτεια από τη στιγμή που εισήλθε σε περίοδο πολιτικής έντασης το 2019.

Το fund, το οποίο ιδρύθηκε το 1977 από τον δισεκατομμυριούχο Πολ Σίνγκερ είχε παρουσία στο Χονγκ Κονγκ για 15 χρόνια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα μεταφέρει προσωπικό που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ στα γραφεία του στο Λονδίνο και το Τόκιο, το οποίο θα γίνει η μόνη βάση του στην Ασία.

Σύμφωνα με το σημείωμα που στάλθηκε στους επενδυτές από την Elliott «Αποφασίσαμε να κλείσουμε τις εμπορικές και επενδυτικές δραστηριότητες στο γραφείο του Χονγκ Κονγκ και, από την 1η Ιανουαρίου 2021, μεταβιβάζοντας την κύρια ευθύνη για τις υπάρχουσες ασιατικές θέσεις και για νέες καταστάσεις συναλλαγών και επενδύσεων στην Ασία στο γραφείο του Λονδίνου».

Παρότι πηγές της Elliot αναφέρουν ότι η απόφαση αποχώρησης είχε ληφθεί από το 2018, η εφημερίδα Financial Times σημειώνει ότι η πολιτική αναταραχή επιτάχυνε τη διαδικασία.