Από τις 3 Ιουνίου οι μετακινήσεις των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα
Ιταλία

Από τις 3 Ιουνίου οι μετακινήσεις των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα

Από τις 3 Ιουνίου θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις των Ιταλών σε ολόκληρη την επικράτεια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αφορά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το προσχέδιο των αποφάσεων της ιταλικής κυβέρνησης, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν το βράδυ της Παρασκευής, οι μετακινήσεις εντός των περιφερειών της χώρας θα αρθούν την προσεχή Δευτέρα, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα στις 3 Ιουνίου θα επιτραπούν και οι μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών.

Σύμφωνα με το Reuters, η ολική άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις εντός της Ιταλίας θα αποτελέσει το σημείο καμπής για την χώρα, στην οποία οι περιορισμοί βρίσκονται σε ισχύ για περισσότερους από δύο μήνες, με τα τελευταία στοιχεία αναφορικά με την πορεία της πανδημίας να καταγράφουν μία συνεχώς βελτιωμένη εικόνα.

Πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης είναι η σταδιακή αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των καταστημάτων και η επανέναρξη της τουριστικής βιομηχανίας, ωστόσο όπως σημειώνεται η κατάσταση θα παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες και τις υγειονομικές αρχές, ώστε να αποτραπεί νέα έξαρση των κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται πως από την Δευτέρα 4 Μαΐου επετράπη η επαναλειτουργία των εργοστασιακών μονάδων σε όλες τις περιφέρειας της χώρας, ενώ από την προσεχή Δευτέρα 18 Μαΐου θα ανοίξουν εκ νέου τα καταστήματα λιανικής πώλησης και της εστίασης.

Συνολικά στην Ιταλία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 223.096 κρούσματα κορονοϊού, ενώ περισσότεροι από 31.400 πολίτες έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.

Η Ιταλία είναι η τρίτη χώρα στην παγκόσμια κατάταξη αναφορικά με τον αριθμό των θυμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο και πέμπτη αναφορικά με τα κρούσματα πίσω από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία.

AP Photo/Luca Bruno