7ος χρόνος, ημέρα 2155η
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Από την Θράκη ξεκινά η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα

Από την Θράκη ξεκινά η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα

Η Θράκη θα είναι ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης στην Ελλάδα του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ο Μ. Τσαβούσογλου να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Χανιά, ωστόσο το σχέδιο απορρίφθηκε από την τουρκική πλευρά και τελικά ο πρώτος προορισμός του τούρκου ΥΠΕΞ θα είναι η Θράκη, προκειμένου στη συνέχεια να επισκεφτεί την Αθήνα. 

Σε εμπρηστικές πάντως δηλώσεις και σε προσωπική επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για «ρατσιστική πολιτική της Ελλάδας» κατά της «τουρκικής ταυτότητας» της μειονότητας της Θράκης, προέβη σήμερα ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ο Τσελίκ και αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε ότι «δυστυχώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός που αποκάλεσε τα τουρκόπουλα, ελληνόπουλα σε συνάντηση με τους δασκάλους του δημοτικού ήταν μια νέα εκδήλωση άρνησης» και υποστήριξε πως «πρόκειται για μια επίθεση στην τουρκική ταυτότητα».

«Τον 21ο αιώνα αυτές οι επιθέσεις δεν είναι ποτέ αποδεκτές και συνιστούμε στην Ελλάδα να τηρήσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δηλώνουμε συνεχώς ότι απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ρατσιστικές πολιτικές» ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ, εμφανώς ενοχλημένος.

Παράλληλα, ο Τσελίκ μίλησε και για το Κυπριακό λέγοντας πως «η πολιτική πλέον δεν θα βασίζεται στα όνειρα των Ελληνοκυπρίων της Κύπρου αλλά στις πραγματικότητες στο νησί» και πρόσθεσε ότι «ο φαύλος κύκλος έκλεισε».

Αναφερόμενος στα Κατεχόμενα έκανε λόγο για αναπτυξιακή πορεία σε όλους τους τομείς, στις μεταφορές, στην ενέργεια, στη γεωργία, στη βιομηχανία, στον τουρισμό και στην εκπαίδευση. Και συμπλήρωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να πληρώσει το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου το τίμημα του αδιεξόδου της λύσης από τώρα και στο εξής. Αυτός ο φαύλος κύκλος έχει τελειώσει».

«Οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας με τα βήματα που έχουν κάνει στα Βαρώσια έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι αυτός ο φαύλος κύκλος έχει τελειώσει» κατέληξε, μεταξύ άλλων.