7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να δράσουν ενωμένα κατά του Ισραήλ

Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να δράσουν ενωμένα κατά του Ισραήλ
APimages

Οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να δείξουν μια ενωμένη και ξεκάθαρη στάση στη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς, δήλωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, επικρίνοντας τις μεγάλες δυνάμεις για το γεγονός ότι «καταδικάζουν χωρίς να ενεργούν».

«Αυτό που θέλουμε είναι να ληφθούν ενεργά μέτρα», δήλωσε ο Οκτάι σε δημοσιογράφους μετά τις πρωινές προσευχές που σηματοδοτούν το τέλος του μουσουλμανικού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού. «Υπάρχουν αποφάσεις που λαμβάνονται επανειλημμένα στα Ηνωμένα Έθνη. Αλλά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα» πρόσθεσε.

«Όλοι όσοι δεν δείχνουν ξεκάθαρη στάση εναντίον αυτής της κατάστασης, είναι μέρος αυτού που συμβαίνει» δήλωσε ο Οκτάι.

Ως γνωστόν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει υψώσει τους τόνους κατά του Ισραήλ τις τελευταίες μέρες. Στη διάρκεια των συνομιλιών, που είχε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.τόνισε πως θα συνεχίσει να είναι «πάντα υποστηρικτής του σκοπού των Παλαιστινίων, θα υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους αδελφούς της και θα προστατεύει την αξιοπρέπεια της Ιερουσαλήμ». Ακόμη, τόνισε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κινητοποιήσει ολόκληρο τον κόσμο, ιδίως τον ισλαμικό, για να σταματήσει την τρομοκρατία και την «κατοχή» που έχει επιβάλει το Ισραήλ.

Χθες άλλωστε, ο υφυπουργός του των Εξωτερικών ανήρτησε στο Twitter ένα βίντεο με τον Τούρκο πρόεδρο να τραγουδάει ένα αντισημιτικό τραγούδι για την Ιερουσαλήμ. Στο επίμαχο βίντεο, που ανέβασε ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν με τίτλο «Τρομοκρατία του Ισραήλ» και συνοδεύοντας την ανάρτησή του με το hashtag #ΚράτοςτρομοκρατήςτοΙσραήλ, δεν διακρίνεται μεν ο Ερντογάν, αλλά ακούγεται η φωνή του, συνοδεία τουρκικής παραδοσιακής μουσικής, να στέλνει αντισημιτικά μηνύματα, τραγουδώντας για την Ιερουσαλήμ, Αλ Κουντς στα αραβικά, «Κουντούς» στα τουρκικά.