Αντιδράσεις στην αναβολή της ψηφοφορίας για το Brexit

Αντιδράσεις στην αναβολή της ψηφοφορίας για το Brexit

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν εκτίμησε ότι η κυβέρνηση "έχει χάσει τον έλεγχο" των εξελίξεων και είναι "αποδιοργανωμένη", μετά την απόφαση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να αναβάλει την ψηφοφορία για το Brexit και να επιστρέψει στις Βρυξέλλες για να "συζητήσει" με τους Ευρωπαίους ομολόγους της τις «ανησυχίες» του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ο Κόρμπιν τόνισε ότι αν η Μέι δεν προχωρήσει στις ευρείες αλλαγές που απαιτούνται για μια συμφωνία, τότε θα πρέπει να κάνει στην άκρη και να αφήσει "εκείνους που μπορούν" να κυβερνήσουν, αναφερόμενος προφανώς στο Εργατικό Κόμμα.
«Η πρωθυπουργός προσπαθεί να εξαγοράσει μια τελευταία ευκαιρία για να σώσει τη συμφωνία».

Σχολιάζοντας το θέμα, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βορείου Ιρλανδίας, DUP, στο Westminster Νάιτζελ Ντόντς, είπε ότι η πρωθυπουργός δεν είναι αξιόπιστη και ζήτησε να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις για να αποφευχθεί το backstop.

Νωρίτερα άλλωστε, η ηγέτιδα του βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP, που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της Βρετανίας, δήλωσε σήμερα ότι διαμήνυσε στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να καταργήσει το λεγόμενο "δίχτυ ασφαλείας" για τα σύνορα στη συμφωνία για το Brexit.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες τόνισαν ότι θα στήριζαν πρόταση μομφής κατά της πρωθυπουργού Μέι

Από το μέτωπο των εσωκομματικών αντιπάλων, ο ευρωσκεπτικιστής βουλευτής και υψηλόβαθμο στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος Τζέικομπ Ρις-Μογκ, μετά την αναβολή της ψηφοφορίας είπε ότι η Μέι θα πρέπει είτε να κυβερνήσει τη χώρα είτε να παραιτηθεί.