Ανησυχούν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Μπάιντεν για το hi tech ποδήλατό του

Ανησυχούν οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Μπάιντεν για το hi tech ποδήλατό του

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανησυχούν για το τελευταίας τεχνολογίας ποδήλατο που χρησιμοποιούν αυτός και η σύζυγός του, καθώς ενδέχεται να υπάρχει κίνδυνος χάκινγκ. 

Στο σπίτι στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ, ο Μπάιντεν ξεκινούσε κάθε μέρα με μια προπόνηση σε ένα γυμναστήριο εξοπλισμένο με βάρη, διάδρομο και το ποδήλατο Peloton.

Το Peloton συνδυάζει ένα σταθερό ποδήλατο γυμναστικής με ένα διαδραστικό tablet που επιτρέπει στον αναβάτη να συμμετέχει σε ομαδικές προπονήσεις εξ αποστάσεως.

Καθώς ασκείται ο κάθε χρήστης του συγκεκριμένου ποδηλάτου παρακολουθεί μπορεί να παρακολουθεί και να καθοδηγείται από έναν εκπαιδευτή. Παράλληλα, στις ομαδικές προπονήσεις οι συμμετέχοντες στα μαθήματα είναι ορατοί από τους υπολοίπους καθώς το tablet είναι εξοπλισμένο με web κάμερα και μικρόφωνο, το οποίο, στην περίπτωση του Μπάιντεν θα είναι πλέον κάπου μέσα στον Λευκό Οίκο.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται το συγκεκριμένο ζήτημα. Αναφορά του 2017 αποκάλυψε ότι η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα είχε λάβει ένα ειδικά τροποποιημένο Peloton που ήρθε χωρίς κάμερα ή μικρόφωνο.

Το πρόβλημα για τον Μπάιντεν μάλλον δεν είναι άλυτο αλλά το ζήτημα μπορεί να θεωρηθεί ευαίσθητο αυτή τη στιγμή, δεδομένης της πρόσφατης επίθεσης σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Τουλάχιστον έξι κυβερνητικές υπηρεσίες χτυπήθηκαν σε μία μαζική επίθεση χάκερ που ξεκίνησε τον Μάρτιο.