7ος χρόνος, ημέρα 2177η
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Ανεξέλεγκτες οι φωτιές στη Σιβηρία - Ο καπνός έφτασε σε Αλάσκα και Καναδά

Ανεξέλεγκτες οι φωτιές στη Σιβηρία - Ο καπνός έφτασε σε Αλάσκα και Καναδά

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δέχθηκε πρόταση από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στη Σιβηρία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δύο ηγέτες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι δασικές πυρκαγιές μαίνονται σε μια έκταση 30.000.000 στρεμμάτων. Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει καταγράψει 50 εστίες φωτιάς, ενώ σύμφωνα με τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό Εκτάκτων Αναγκών, τον Αλεξάντρ Τσουπριάνιν, η έκταση που μαίνονται οι πυρκαγιές εξακολουθεί προς το παρόν να επεκτείνεται.

Η Roskosmos (ρωσική υπηρεσία Διαστήματος) παρουσίασε στον ιστότοπο της μια δορυφορική φωτογραφία με τις δασικές πυρκαγιές στην Σιβηρία.

 

Νωρίτερα, όπως είχε ανακοινώσει από την NASA, ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές στην Σιβηρία έχει φθάσει στην Αλάσκα και στις δυτικές όχθες του Καναδά, όπου αναμείχθηκε με τον καπνό που προέρχεται από τις τοπικές δασικές πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή χθες να συμμετάσχει και ο στρατός στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών, λίγες ώρες αφότου τα ρωσικά μέσα μετέδιδαν ότι στην μάχη της κατάσβεσης μπήκαν και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.