Ανάπτυξη επιπλέον 1.500 ανδρών στη Μ. Ανατολή ανακοίνωσε ο Τραμπ

Ανάπτυξη επιπλέον 1.500 ανδρών στη Μ. Ανατολή ανακοίνωσε ο Τραμπ

Την ανάπτυξη επιπλέον αμερικανικών στρατευμάτων με 1.500 άνδρες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, κυρίως ως προληπτικό μέτρο προστασίας ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανάπτυξη της επιπλέον δύναμης στην περιοχή γίνεται εν μέσω της αυξανόμενης έντασης με το Ιράν.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την άρνηση του Αναπληρωτή Αξιωματούχου Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν σχετικά με τα δημοσιεύματα της Πέμπτης ότι θα μπορούσαν να σταλούν μεταξύ 5.000 και 10.000 αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή για να αποτρέψουν τη δυνητική απειλή του Ιράν.

Ο Σανάχαν είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι «δεν υπάρχουν 10.000, δεν υπάρχουν 5.000 και αυτό δεν είναι ακριβές», αναφερόμενος σε μια έκθεση του Reuters ότι το Πεντάγωνο σκόπευε να στείλει 5.000 αμυντικά στρατεύματα στην περιοχή και μια έκθεση του Associated Press που έκανε λόγο για 10.000. 

«Θέλουμε να έχουμε προστασία στην Μέση Ανατολή. Θα στείλουμε έναν σχετικά μικρό αριθμό στρατιωτών, κυρίως ως προληπτικό μέτρο προστασίας», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος καθώς αποχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για να αναχωρήσει για την επίσκεψή του στην Ιαπωνία. «Κάποιοι πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι πηγαίνουν στην Μέση Ανατολή αυτή τη στιγμή. Και θα δούμε τι θα συμβεί».

Οι άνδρες θα ενισχύσουν τις αμερικανικές δυνάμεις άμυνας στην περιοχή, τόνισαν δύο πηγές στο Reuters, υπό τον όρο να μην κατονομαστούν. Πρόσθεσαν ότι οι δυνάμεις θα περιλαμβάνουν και μηχανικούς.