Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το καλοκαίρι του 2021
Ολυμπιακοί Αγώνες

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το καλοκαίρι του 2021

Από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου του 2021 θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκυο της Ιαπωνίας σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Γιοσίρο Μόρι. 

Ύστερα από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» και της Κυβέρνησης της διοργανώτριας χώρας οι ιθύνοντες συμφώνησαν σε αυτές τις ημερομηνίες. 

«Θέλω να ευχαριστήσω τις Διεθνείς Ομοσπονδίες και τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές για τη συνεργασία. Η ανθρωπότητα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα σκοτεινό τούνελ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Τόκιο 2020» αποτελούν το φως στο τέλος του τούνελ», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας μπαχ.

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση, παρόλο που θα διεξαχθεί το 2021, θα εξακολουθήσει να έχει τα ίδια λογότυπα και θα ονομάζεται «Τόκιο 2020» διότι το κόστος των αλλαγών θα ήταν οικονομικά δυσβάστακτο.

Σύμφωνα με το Associated Press,  η Ιαπωνία ξόδεψε επίσημα 12,6 δισ. δολάρια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, με την ιαπωνική κυβέρνηση να αναφέρει ότι το κόστος είναι διπλάσιο.

 Όλες οι δαπάνες είναι δημόσια χρήματα εκτός από 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν από ιδιώτες.