Ανακλήθηκε η πρέσβειρα της Τουρκίας από την Ουγκάντα επειδή φόρεσε χλαμύδα

Ανακλήθηκε η πρέσβειρα της Τουρκίας από την Ουγκάντα επειδή φόρεσε χλαμύδα

Η εμφάνιση της Σεντέφ Γιουβαζάλπ, με ελληνική χλαμύδα στους εορτασμούς των 95 χρόνων από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, εξόργισε την τουρκική ηγεσία και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος την έπαψε από τα καθήκοντά της, μεταδίδει η Daily News.

Η πρέσβειρα της Τουρκίας στην Ουγκάντα κλήθηκε στην Άγκυρα μετά από τηλεοπτική λήψη της δεξίωσης της Δημοκρατίας την 29η Οκτωβρίου στην οποία εμφανίστηκε με χλαμύδα προκαλώντας τη δημόσια κριτική για την ασυνήθιστη επιλογή της ενδυμασίας της, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

"Μια έρευνα ξεκίνησε αμέσως μετά την ανίχνευση των φωτογραφιών και ο πρεσβευτής ανακλήθηκε", δήλωσε ο Τσαβούσογλουσε σε ένα tweet.

Το "ιστορικό" ρούχο της Yavuzalp και του βοηθού της κατά τη διάρκεια της δεξίωσης είχε προκαλέσει διαμάχες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Μερικοί χρήστες ισχυρίστηκαν αρχικά ότι τα ρούχα ήταν φόρος τιμής στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι ήταν από την ελληνική μυθολογία.

Το φόρεμα της Γιουβαζάλπ ήταν στην πραγματικότητα αναφορά στην Ελένη της Τροίας, επιβεβαιώθηκε αργότερα. Η πρεσβευτής υπερασπίστηκε τον εαυτό της υποδηλώνοντας ότι ήταν το Έτος της Τροίας στην Ουγκάντα.

 Σχετικές εικόνες αναρτήθηκαν και στο twitter.