Ανακαλείται η άδεια γιατρού - ιδρυτή αντιεμβολιαστικού κόμματος
Ισραήλ

Ανακαλείται η άδεια γιατρού - ιδρυτή αντιεμβολιαστικού κόμματος

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακάλεσε την ιατρική άδεια του  Άριεϊ  Άβνι, γιατρού που έχει γίνει γνωστός για τις θεωρίες συνωμοσίας κατά των εμβολίων και μάλιστα έχει ιδρύσει κόμμα με το όνομα «Θεραπεία», με κύριο στόχο την αλλαγή πολιτικής απέναντι στην πανδημία.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου την οποία έκανε δεκτή το Υπουργείο Υγείας, τα άρθρα του Άβνι που δημοσιεύθηκαν σε ιστότοπους, YouTube, Facebook και αλλού, κατά των εμβολιασμών για τον κορονοϊό θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

«Αυτό που κάνετε υπερβαίνει κατά πολύ το εύλογο και επιτρεπτό στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης, η οποία είναι μια σημαντική και προστατευμένη αξία για μια οποιαδήποτε δημοκρατική κοινωνία. Έχετε μια σαφή συνταγή για την πλήρη αναρχία χρησιμοποιώντας τον τίτλο του γιατρού» είπε ο δικαστής. 

Ο δικαστικός λειτουργός επέκρινε επίσης τις απόψεις του Άβνι υπό το φως των 5.000 θανάτων από κορονοϊό και της απροθυμίας του να δεχτεί τα επιστημονικά γεγονότα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, το οποίο σήμερα υπερβαίνει το ποσοστό επιτυχίας 90%.

«Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι ο Άβνι θα σταματήσει να διαδίδει τις επικίνδυνες διδασκαλίες του, είναι όμως καλύτερα να το κάνει χωρίς καμία εξουσία ...», κατέληξε ο δικαστής.

Ο Άβνι από τη πλευρά του κατηγόρησε το δικαστήριο για μεροληψία και άσκησε εκ νέου κριτική στο Υπουργείο Υγείας για τον χειρισμό της πανδημίας.