Anadolu: Οπλισμένο το drone στα κατεχόμενα

Οπλισμένο είναι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έστειλε η Τουρκία στα κατεχόμενα, σύμφωνα με το Anadolu, ενώ το Reuters σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι ήδη έκανε την πρώτη πτήση του στο Αιγαίο και πως με αυτήν την κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω εντάσεις μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας. «Το drone θα προστατέψει τα συμφέροντά μας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι.

Το Reuters μετέδωσε πληροφορίες από το τουρκικό DHA που ανέφερε ότι το drone έκανε την πρώτη του πτήση πάνω από την ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει πως η εν λόγω κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω εντάσεις μεταξύ Τουρκίας - Ελλάδας. 

Νωρίτερα, το Anadolu ανέφερε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που προσγειώθηκε στην «ΤΔΒΚ» στις 10 π.μ. μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η τουρκική κυβέρνηση, είναι οπλισμένο.  

Με ανάρτησή του στο twitter ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι υποστήριξε ότι τα συμφέροντα των Τ/Κ και της Τουρκίας θα προστατεύει το πρώτο τουρκικό drone που έφτασε στην- όπως αποκαλεί- «τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου».

Συγκεκριμένα στο προσωπικό του λογαριασμό αναφέρει τα εξής: «το πρώτο μας μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έφτασε στο αεροδρόμιο Λευκονοίκου για να αναλάβει καθήκοντα στους ουρανούς της ανατολικής Μεσογείου θα προστατεύσει τα συμφέροντα της τδβκ και της χώρας μας και θα υπηρετήσει την ασφάλεια στην περιοχή και την ειρήνη».

 Διαβάστε ακόμα: Προσγειώθηκε το πρώτο τουρκικό drone στα κατεχόμενα