Anadolu: Εκτάκτως στα σύνορα με τη Συρία ο Χ. Ακάρ

Anadolu: Εκτάκτως στα σύνορα με τη Συρία ο Χ. Ακάρ

Στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ μετά τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών από πυρά των συριακών κυβερνητικών ένοπλων δυνάμεων και τα αντίποινα από την Άγκυρα, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30-35 Σύροι στρατιώτες, όπως δήλωσε ο Τ. Ερντογάν.

Ο Ακάρ ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην Ουκρανία μαζί με τον Τούρκο Πρόεδρο στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, ωστόσο άλλαξε το πρόγραμμά του μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιντλίμπ.

Στο μεταξύ, το πρακτορείο Anadolu αύξησε τον αριθμό των θυμάτων από τα πυρά των δυνάμεων του Άσαντ, κάνοντας λόγο πλέον για έξι νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και τουλάχιστον επτά τραυματίες. Ο προηγούμενος απολογισμός ανέφερε 4 θύματα.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ διέψευσε την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι η Τουρκία δεν ενημέρωσε τις ρωσικές αρχές για την επίθεση στο καθεστώς Άσαντ στην Ιντλίμπ. 

«Η ανακοίνωση δεν είναι σωστή... Η Τουρκία ενημερώνει τακτικά τη Ρωσία», δήλωσε ο Τσελίκ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία ενημέρωσε επίσης τη Ρωσία για την τελευταία επίθεση κατά των δυνάμεων του καθεστώτος. 

Φωτογραφία: AP