Αναδίπλωση Ζάεφ για τις καταγγελίες περί «προβοκάτσιας Ελλήνων επιχειρηματιών»

Αναδίπλωση Ζάεφ για τις καταγγελίες περί «προβοκάτσιας Ελλήνων επιχειρηματιών»

Ανασκεύασε τις καταγγελίες περί Ελλήνων επιχειρηματιών που υποκινούν βίαιες ενέργειες στην πΓΔΜ ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, λέγοντας ότι βασίζονταν σε προφορικές συνομιλίες και όχι έγγραφες καταθέσεις.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ δήλωσε ότι δεν συντρέχει ανάγκη να παραδώσουν οι αρχές της πΓΔΜ έγγραφα στις ελληνικές υπηρεσίες, προκειμένου να ξεκινήσουν έρευνες για τους  Έλληνες επιχειρηματίες που κατηγόρησε ότι χρηματοδοτούσαν διαδηλώσεις εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «πρόκειται για δηλώσεις ατόμων οι οποίες δεν καταγράφηκαν, αλλά προέκυψαν από συνομιλίες τους με την αστυνομία». 

«Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από ανθρώπους μετά τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών μπροστά στο Κοινοβούλιο, στα πλαίσια της καταπολέμησης της οργάνωσης χούλιγκαν Komiti. Το δηλώνω αυτό για να στείλω ένα μήνυμα ότι πρέπει να οικοδομηθούν φιλίες και να μην δημιουργούνται εστίες εχθρότητας», ανέφερε ο κ. Ζάεφ.

«Η πΓΔΜ έχει δώσει ήδη παραδείγματα οικοδόμησης καλών σχέσεων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζάεφ είχε προχωρήσει σε καταγγελίες για εμπλοκή ελλήνων επιχειρηματιών που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» και οι οποίοι χρημάτισαν πολίτες της πΓΔΜ προκειμένου να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του δημοψηφίσματος.

Διαβάστε ακόμα:

Ζ. Ζάεφ: Αυτό θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ

(φωτογραφία AP)