Αν. Φάουτσι: Δεν πιστεύω να υπάρξουν πολλές περιπτώσεις θρομβώσεων

Αν. Φάουτσι: Δεν πιστεύω να υπάρξουν πολλές περιπτώσεις θρομβώσεων

Τη βεβαιότητά του πως τα περιστατικά θρομβώσεων που ενδεχομένως να σχετίζονται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson δε θα είναι πολλά εξέφρασε ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, ενώ καθησύχασε τους πολίτες πως τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στην Αμερική είναι ασφαλή.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, o Άντονι Φάουτσι υπογράμμισε πως η αναστολή της διάθεσης του εμβολίου της J&J θα επιτρέψει στις ρυθμιστικές αρχές να εξετάσουν αν υπάρχουν άλλα πιθανά περιστατικά θρομβώσεων, τονίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

Παράλληλα, σημείωσε πως η αναστολή χρήσης του εμβολίου της Johnson & Johnson, θα πρέπει να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην ασφάλεια των εμβολίων.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη οι αμερικανικές ομοσπονδιακές υγειονομικές υπηρεσίες συνέστησαν να ανασταλεί η χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson αφού έξι γυναίκες κάτω των 50 ετών που εμβολιάσθηκαν μ' αυτό ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που περιλαμβάνει θρομβώσεις.