Αν δεν εγκατασταθούν στη ζώνη ασφαλείας, 100.000 πρόσφυγες θα περάσουν στην Ελλάδα

Αν δεν εγκατασταθούν στη ζώνη ασφαλείας, 100.000 πρόσφυγες θα περάσουν στην Ελλάδα

Υπέρ της τουρκικής εισβολής στη Συρία τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, δηλώνοντας πως αν οι πρόσφυγες δεν εγκατασταθούν στη ζώνη ασφαλείας τότε 100.000 από αυτούς θα περάσουν στην Ελλάδα και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

Ο Βίκτορ Ορμπάν εκτίμησε πως η ζώνη που θέλει να δημιουργήσει η Άγκυρα στη Βόρεια Συρία «έχει σταθεροποιηθεί στρατιωτικά (...) με τίμημα συγκρούσεις και μάχες» και η ύπαρξή της θα επιτρέψει στους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία «να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

«Αν δεν πάνε εκεί, οι Τούρκοι θα ανοίξουν τις πόρτες» για να αφήσουν αυτούς τους πρόσφυγες να φύγουν προς την Ευρώπη, δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στο ουγγρικό δημόσιο ραδιόφωνο.

«Εκατό χιλιάδες απ'' αυτούς θα πάνε στη συνέχεια στην Ελλάδα από την Τουρκία, από την Ελλάδα στα Βαλκάνια και από τα Βαλκάνια μέχρι τα ουγγρικά ή τα κροατικά σύνορα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τάσσεται κατά της υποδοχής μεταναστών.

«Το θεμελιώδες συμφέρον της Ουγγαρίας είναι να μην συμβεί αυτό», συμπλήρωσε. 

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια συνόδου στο Καζακστάν την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν ευχαρίστησε προσωπικά τον Ούγγρο πρωθυπουργό για την «υποστήριξή» του.