Άμεση ενίσχυση από την κυβέρνηση ζητούν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Άμεση ενίσχυση από την κυβέρνηση ζητούν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Τη βοήθεια της  ομοσπονδιακής  κυβέρνησης προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση που πλήττει και τον κλάδο τους ζήτησαν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, μετά από τηλεδιάσκεψη που είχαν με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 

Ο μεγαλύτερος φόβος που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των κατασκευαστών αυτοκινήτων της VW, της Daimler και της BMW αφορούν, τους προμηθευτές εξαρτημάτων, οι οποίοι απειλούνται με κατάρρευση, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας των εταιριών, οι οποίες ετοιμάζονται να στηρίξουν οι ίδιοι τους στρατηγικούς προμηθευτές τους.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι προμηθευτές τους έχουν αναστείλει την λειτουργία τους τουλάχιστον έως τις 20 Απριλίου, ενώ έχουν θέσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε καθεστώς εργασίας περιορισμένου χρόνου. 

Προ ημερών, ο διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας VW, Χέρμπερτ Ντις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, εκτίμησε ότι η αναστολή κατασκευής και πώλησης νέων αυτοκινήτων κοστίζει συνολικά στο group περίπου 2 δισ ευρώ την εβδομάδα.

Επιπλέον, η αυτοκινητοβιομηχανία ζήτησε βελτιώσεις και προσαρμογές των πακέτων βοήθειας, επισημαίνοντας ότι ο κλάδος δεν απειλείται μόνο από τον κορονοϊό, αλλά αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα λόγω της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.