Κυβέρνηση Αρμενίας: Τουρκικό F16 κατέρριψε αεροσκάφος μας - Διαψεύδει η Άγκυρα

Κυβέρνηση Αρμενίας: Τουρκικό F16 κατέρριψε αεροσκάφος μας - Διαψεύδει η Άγκυρα

Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατέρριψε αρμένικο μαχητικό Su-25 στον εναέριο χώρο της Αρμενίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας όπως και αυτό το Αζερμπαϊτζάν διαψεύδουν κατηγορηματικά τον ισχυρισμό των Αρμενίων, ο οποίος αν ισχύει συνιστά δραματική κλιμάκωση στη περιοχή του Καυκάσου. «Η πληροφορία αυτή είναι ένα νέο ψέμα στο πλαίσιο της αρμενικής προπαγάνδας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός του Βαγκίφ Ντιαργκάλι του Αζερμπαϊτζάν

Όπως αναφέρει η κυβέρνηση της Αρμενίας, "Ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 το οποίο είχε απογειωθεί από αεροπορική βάση στο Αζερμπαϊτζάν με σκοπό να καλύψει τα αζερικα αεροσκάφη κατέρριψε ένα μαχητικό Su-25 με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει τη ζωή του".

Η ανάρτηση της εκπροσώπου του υπ. Άμυνας της Αρμενίας:

Πάντως, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, διέψευσε τον ισχυρισμό της αρμενικής πλευράς στο πρακτορείο Bloomberg, ενώ την είδηση διαψεύδει και το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

«Ο ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο η Τουρκία κατέρριψε ένα αρμενικό μαχητικό είναι απολύτως ψευδής», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Ατούν. «Η Αρμενία όφειλε να αποσυρθεί από τις περιοχές που κατέχει αντί να καταφεύγει σε αυτή την φτηνή προπαγάνδα», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το Γερεβάν είχε αναφερθεί ήδη σε κινήσεις τουρκικών αεροσκαφών προς υποστήριξη αυτών του Αζερμπαϊτζάν και drones κατά τη διάρκεια επιθέσεων κατά Αρμένιων στρατιωτών και βάσεων.

Η Άγκυρα από την πλευρά της πάντως είχε δηλώσει εδώ και μέρες έτοιμη να στηρίξει το Μπακού «τόσο στις διαπραγματεύσεις όσο και στη μάχη», υπογραμμίζοντας ότι επίθεση κατά του Αζερμπαϊτζάν είναι επίθεση και κατά της Τουρκίας.

Ο κ. Αλτούν δε, σε άλλες δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα, είχε πει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να βοηθήσει το Αζερμπαϊτζάν να «ανακτήσει τα κατεχόμενα εδάφη του» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, θέατρο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ του Μπακού και των αυτονομιστών που στηρίζει η Αρμενία.

«Η Τουρκία θα είναι πλήρως δεσμευμένη στο να βοηθήσει το Αζερμπαϊτζάν να ανακτήσει τα κατεχόμενα εδάφη του και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά του, βάσει του διεθνούς δικαίου», είχε αναφέρει ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Επισημαίνοντας πως το Αζερμπαϊτζάν «απλά επιδιώκει να εγγυηθεί την ασφάλεια των αμάχων πληθυσμών κοντά στη γραμμή του μετώπου και να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη του», ο Φ. Αλτούν, είχε προσθέσει πως «ο κόσμος δεν μπορεί να επιτρέπει να αντιμετωπίζονται με ίσο τρόπο ο επιτιθέμενος και το θιγόμενο μέρος στο όνομα της λεγόμενης αρχής της ουδετερότητας».

Διαβάστε ακόμα:

Μ. Τσαβούσογλου: Να αποσυρθεί η Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο συνομιλιών ο Αζέρος πρωθυπουργός και ο Αρμένιος πρόεδρος