Άμεση απόρριψη του κατηγορητηρίου ζητά η νομική ομάδα του Ντ. Τραμπ

Άμεση απόρριψη του κατηγορητηρίου ζητά η νομική ομάδα του Ντ. Τραμπ

Ως «προσβολή» για το σύνταγμα των ΗΠΑ χαρακτηρίζουν οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ την παραπομπή του σε δίκη, καλώντας τη Γερουσία να απορρίψει την υπόθεση.

Στο σημείωμα το οποίο υπογράφουν οι δικηγόροι του οι οποίοι απαρτίζουν την νομική ομάδα υπεράσπισης του Τραμπ, μεταξύ άλλων τονίζεται πως: «η Γερουσία πρέπει ταχέως να απορρίψει αυτά τα ελλιπή άρθρα παραπομπής και να αθωώσει τον πρόεδρο», ενώ οι κατηγορίες χαρακτηρίζονται μια «προσβολή» στο αμερικανικό Σύνταγμα.

Μεταξύ άλλων το σημείωμα το οποίο υπογράφουν οι Πατ Τσιπολόνε και Τζέι Σέκουλοου αναφέρεται ότι  Δημοκρατικοί βουλευτές δεν προσδιόρισαν κανένα «αδίκημα καθαίρεσης». Επιπρόσθετα γίνεται λόγος για μια κατασκευασμένη θεωρία που θα αποδυναμώνει μόνιμα την εκάστοτε Προεδρία επιτρέποντας ουσιαστικά απαγγελίες κατηγοριών για πιθανή καθαίρεση με βάση μονάχα πολιτικές διαφωνίες».

Η νομική ομάδα του Τραμπ υποστηρίζει επίσης ότι «Η διαδικασία που οδήγησε αυτά τα Άρθρα Παραπομπής ήταν προβληματική από την αρχή. Οι Δημοκρατικοί βουλευτές επινόησαν μια ανήκουστη διαδικασία αρνούμενοι στον Πρόεδρο οποιαδήποτε υποψία δίκαιης διαδικασίας».

AP Photo/Manuel Balce Ceneta