Αμερικανικά ΜΜΕ: Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας ενημέρωσε ότι ο Κασόγκι ήταν επικίνδυνος ισλαμιστής

Αμερικανικά ΜΜΕ: Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας ενημέρωσε ότι ο Κασόγκι ήταν επικίνδυνος ισλαμιστής

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ενημέρωσε Αμερικανούς αξιωματούχους ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι ήταν επικίνδυνος ισλαμιστής, αναφέρουν οι Washington Post και New York Times. Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ φέρεται να έκανε αυτή τη δήλωση σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι αλλά προτού η Σαουδική Αραβία παραδεχθεί ότι δολοφονήθηκε.

Το Ριάντ έχει διαψεύσει τις πληροφορίες των έγκριτων αμερικανικών εφημερίδων, επιμένει ότι η βασιλική οικογένεια δεν εμπλέκεται στη δολοφονία του δημοσιογράφου και τονίζει ότι «είναι αποφασισμένη να βρει όλα τα στοιχεία».

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Κούσνερ και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε ότι ο Κασόγκι ήταν μέλος της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Αδελφοί Μουσουλμάνοι, ανέφερε σε άρθρο της η Washington Post.

Αυτή η τηλεφωνική συνδιάλεξη έγινε στις 9 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι. Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ επίσης προέτρεψε τον Λευκό Οίκο να διατηρήσει την σχέση των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία.

Σε ανακοίνωσή της προς την εφημερίδα η οικογένεια του Κασόγκι διέψευσε ότι ο δολοφονημένος δημοσιογράφος ήταν μέλος της Αδελφών Μουσουλμάνων, κάτι που και ο ίδιος είχε διαψεύσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια.

«Ο Τζαμάλ Κασόγκι δεν ήταν με κανέναν τρόπο επικίνδυνος. Ο ισχυρισμός περί αντιθέτου είναι γελοίος», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ