Alphabet: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη γ' τριμήνου

Alphabet: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη γ' τριμήνου

Κέρδη χαμηλότερα των προσδοκιών εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο η Alphabet Inc., η μητρική εταιρεία της Google, με τη μετοχή της να χάνει 2% μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Wall Street. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 7,07 δισ. δολαρίων ή 10,12 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 13,06 δολαρίων ανά μετοχή κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 40,5 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 20% από το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, ενώ τα προερχόμενα από τις διαφημίσεις έσοδα της Google βελτιώθηκαν κατά 17% φτάνοντας τα 33,9 δισ. δολάρια. 

Αναλυτές σε δημοσκόπηση της FactSet, είχαν εκτιμήσει ότι η Alphabet Inc. θα κατέγραφε κέρδη 12,28 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 40,3 δισ. δολαρίων.

Σε κάθε περίπτωση η απόκλιση στα κέρδη της Google ενδεχομένως να μην αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα ανησυχίας, καθώς η εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τον αν οι επιχειρηματικές πρακτικές της συμβαδίζουν με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες.