7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Αλγερία: Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν κατά των σημερινών προεδρικών εκλογών

Αλγερία: Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν κατά των σημερινών προεδρικών εκλογών

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Αλγερίου κατά των προεδρικών εκλογών λίγο μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας με κάποιους να διαμαρτύρονται ζητώντας το μποϊκοτάζ των εκλογών, τις οποίες θεωρούν παρωδία που έχει στόχο να διατηρήσει την ελίτ στην εξουσία, και άλλους να φωνάζουν «Καμία ψήφος! Θέλουμε ελευθερία!».

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία σε πόλεις της περιοχής Καμπίλιε, όπου κάποια εκλογικά κέντρα ήταν κλειστά, είπαν κάτοικοι και αυτόπτες μάρτυρες. Η αστυνομία έσπευσε να διαλύσει τους διαδηλωτές με γκλομπ, αλλά υποχώρησε όταν κατέφθασαν περισσότεροι.

Δύο εκλογικά κέντρα στην Μπεζάγια, μια μεγάλη πόλη της Καμπίλιε, στη βόρεια Αλγερία, καταστράφηκαν από τους πολέμιους των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων.

Έπειτα από σχεδόν δέκα μήνες μαζικών και άνευ προηγουμένου λαϊκών κινητοποιήσεων που οδήγησαν στην παραίτηση του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, οι Αλγερινοί καλούνται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τον διάδοχό του σε μια εκλογική αναμέτρηση που θεωρείται ελιγμός για την επιβίωση του καθεστώτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε ακόμα: Αλγερία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές