Αλγερία: 1 νεκρός και 63 τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών

Αλγερία: 1 νεκρός και 63 τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σήμερα στο Αλγέρι, στον πανικό που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, όπως ανέφερε μια καλά πληροφορημένη πηγή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το πού και πώς σκοτώθηκε ο άνθρωπος αυτός, ούτε αν ήταν αστυνομικός ή διαδηλωτής.

Παράλληλα, τουλάχιστον 63 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους οποίους οι 56 από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί και οι 7 διαδηλωτές.

Οι αρχές προχώρησαν επίσης σε 45 συλλήψεις. Οι πέντε από τους συλληφθέντες επιχείρησαν να μπουν στο πολυτελές ξενοδοχείο El Djazair, που βρίσκεται στη λεωφόρο την οποία ακολουθούσαν οι διαδηλωτές για να φτάσουν στο προεδρικό μέγαρο.

Δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι πολλοί από τους τραυματίες φέρουν πληγές στο κεφάλι, καθώς δέχτηκαν χτυπήματα με γκλομπ από τους αστυνομικούς ή χτυπήθηκαν από πέτρες.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μια ομάδα περίπου 200 νέων, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το προεδρικό μέγαρο.

Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι οι νέοι εκτόξευαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι υπάρχουν τραυματίες και από τις δύο πλευρές, όμως η αστυνομία δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια ανακοίνωση για τον ακριβή αριθμό τους.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα στις πορείες, στο Αλγέρι και σε άλλες πόλεις, μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP