Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, 19:48

-A +A

Αλβανία: Σε τροχιά σύγκρουσης Έντι Ράμα και Ιλίρ Μέτα

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, 19:48
Αλβανία: Σε τροχιά σύγκρουσης Έντι Ράμα και Ιλίρ Μέτα
-A +A

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με τον Πρόεδρο Ιλίρ Μέτα, μετά την απόφασή του να ακυρώσει τις δημοτικές εκλογές για τις 30 Ιουνίου, βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος σε σημερινή ανοιχτή συγκέντρωση, οπαδών του κόμματός του, διαμήνυσε ότι πλέον ο Μέτα «δεν έχει θέση στο γραφείο του προέδρου».

Η δήλωση αυτή του Έντι Ράμα πυροδότησε σενάρια πολιτειακής κρίσης στη γείτονα χώρα, καθώς άφησε ανοιχτό το θέμα να δρομολογήσει τις διαδικασίες καθαίρεσης του προέδρου της Δημοκρατίας από το κοινοβούλιο, επιμένοντας στις δηλώσεις του ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν όπως έχει προβλεφθεί.

Να σημειωθεί ότι με την πλευρά του προέδρου συντάχθηκε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λιουλεζιμ Μπάσα, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι η απομάκρυνση του Ράμα από την κυβέρνηση αποτελεί αδιαπραγμάτευτο όρο της αντιπολίτευσης.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εγχώριοι και ξένοι παρατηρητές στα Τίρανα εκτιμούν ότι η σύγκρουση προέδρου και πρωθυπουργού μπορεί να λειτουργήσει ως «σπινθήρας» στην συσσωρευμένη στην πολιτική ατμόσφαιρα με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης εύφλεκτη ύλη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στα Τίρανα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών της αντιπολίτευσης που ζητούν την παραίτηση του Έντι Ράμα και της αστυνομίας. Από την προεδρία της Δημοκρατίας έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Μέτα θα απαντήσει μέσω συνέντευξης τύπου αύριο στις προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού περί αποπομπής του.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα