Αλβανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός των Εσωτερικών Φατμίρ Τζάφαϊ

Αλβανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός των Εσωτερικών Φατμίρ Τζάφαϊ

Ο Αλβανός υπουργός των Εσωτερικών Φατμίρ Τζάφαϊ παραιτήθηκε σήμερα και θα αντικατασταθεί από τον σύμβουλο ασφάλειας του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, πρώην στρατηγό του στρατού Σαντέρ Λιέσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αλβανού πρωθυπουργού.

Γράφοντας στη σελίδα του στο Twitter, ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι αποδέχθηκε την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών του Φατμίρ Τζάφαϊ, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση.

 

Όπως αναφέρει η charlotteobserver η παραίτηση του Τζάφαϊ αποτέλεσε έκπληξη, μία εβδομάδα μετά την σύλληψη από την αστυνομία 27 υπόπτων για συμμετοχή σε μεγάλες οργανώσεις παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και συλλήψεις δύο πολιτικών για διαφθορά.

Ωστόσο, ο Τζάφαϊ απέτυχε να συλλάβει τον εγκέφαλο του κυκλώματος διακίνησης των ναρκωτικών που διαφεύγει την σύλληψη εδώ και δύο χρόνια.

Ο Τζάφαϊ έγραψε στη σελίδα Facebook του υπουργείου Εσωτερικών ότι παραιτήθηκε πρόθυμα και ανέφερε τις "πολύ σημαντικές επιτυχίες της υπηρεσίας του στην ενίσχυση του κράτους δικαίου στη χώρα".

Σύμφωνα με την charlotteobserver η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και της διαφθοράς αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες για την Αλβανία, η οποία επιδιώκει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις πλήρους ένταξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση το επόμενο έτος. Παρά την καταστολή της κυβέρνησης, η Αλβανία εξακολουθεί να αποτελεί εστία για τη μαριχουάνα και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και ένα παράδεισο για τη νομιμοποίηση εσόδων από ναρκωτικά.