8ος χρόνος, ημέρα 2396η
Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

Ακάρ: Τα Rafale που αγόρασε η Ελλάδα είναι πολύ λίγα για την Τουρκία

Ακάρ: Τα Rafale που αγόρασε η Ελλάδα είναι πολύ λίγα για την Τουρκία
Φωτογραφία αρχείου
APimages

«Η Ελλάδα νομίζει ότι κέρδισε κάτι με τα έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη που αγόρασε. Τα όπλα που αγόρασαν είναι πάρα πολλά για κανονική άμυνα, αλλά πολύ λίγα για την Τουρκία», ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Milliyet».

Υποστήριξε ότι η Τουρκία ελπίζει να λύσει όλες τις διαφορές της με την Ελλάδα μέσω διαλόγου και συνεργασίας.

«Η Τουρκία δεν έχει μαξιμαλιστικές επιδιώξεις ούτε επιβουλεύεται τα εδάφη καμίας χώρας, αλλά κάποιοι Έλληνες πολιτικοί, πολιτικοί, συνταξιούχοι διπλωμάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί συνεχίζουν να ξεσηκώνουν τον ελληνικό λαό εναντίον της Τουρκίας», επισήμανε.

«Τώρα, μιλούν για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει αποδεκτό; Το Κοινοβούλιο το 1995 είχε εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να λάβει σε τέτοια περίπτωση όλα τα απαραίτητα μέτρα, των στρατιωτικών περιλαμβανομένων. Δεν θέλουμε κλιμάκωση. Αυτό που λέμε είναι "να ωφεληθούμε μαζί από τα πλεονεκτήματα του υποθαλάσσιου πλούτου», σημείωσε ο Ακάρ, σχολιάζοντας πως η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει τα δικαιώματά της και να επιτρέψει σε άλλη χώρα να τα παραβιάσει.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υποστήριξη της Ουάσινγκτον στους Κούρδους της YPG στη βόρεια Συρία.