Αίτημα της κυβέρνησης στο Πεντάγωνο για 100.000 σάκους πτωμάτων
ΗΠΑ

Αίτημα της κυβέρνησης στο Πεντάγωνο για 100.000 σάκους πτωμάτων

Αίτημα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδώσει 100.000 σάκους πτωμάτων σε οργανισμούς υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η πανδημία Covid-19 εξαπλώνεται ραγδαία στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι έλαβε σήμερα το Πεντάγωνο.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Πενταγώνου, Αντιπτεράρχου Μάικ Αντριους, το τμήμα υλικοτεχνικής υποστήριξης του υπουργείου Άμυνας «ανταποκρίνεται» σε αίτημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) «για 100.000 σάκους για την κάλυψη των αναγκών των κρατικών υπηρεσιών υγείας».

Η FEMA έχει τη συγκεντρωτική διαχείριση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι μέσα στην εβδομάδα η χώρα πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπη με δύο «πολύ οδυνηρές» εβδομάδες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Λευκού Οίκου η ασθένεια θα σκοτώσει μεταξύ 100.000 και 240.000 ανθρώπους ανά την επικράτεια των ΗΠΑ, εφόσον διατηρηθούν σε ισχύ οι τωρινοί περιορισμοί, σε σύγκριση με 1,5 έως 2,2 εκατομμύρια χωρίς την τήρηση μέτρων απαγόρευσης.

Περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς υπόκεινται σήμερα σε μέτρα αυστηρών περιορισμών μετακίνησης. Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις πλήττονται, και τα κρούσματα στο Σικάγο και στη Νέα Ορλεάνη επιδεινώνονται.