Αιθιοπία: Τρεις εκρήξεις με τουλάχιστον 8 νεκρούς και 80 τραυματίες

Αιθιοπία: Τρεις εκρήξεις με τουλάχιστον 8 νεκρούς και 80 τραυματίες

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 80 τραυματίστηκαν στις ταραχές που ξέσπασαν σήμερα στην πόλη Αντάμα της Αιθιοπίας, μετά τη δολοφονία ενός δημοφιλούς τραγουδιστή, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον Δρ. Μεκόνεν Φεγίσα, τον ιατρικό διευθυντή του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Αντάμα, έξι άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή καθ΄ οδόν για το νοσοκομείο και άλλοι δύο ξεψύχησαν στην εντατική όπου είχαν μεταφερθεί. Από τους περίπου 80 τραυματίες, οι περισσότεροι είχαν πυροβοληθεί, όμως ορισμένοι είχαν χτυπηθεί από πέτρες ή τους είχαν μαχαιρώσεις, αναφέρει το Reuters.

Λίγες ώρες αργότερα το Reuters ανέφερε ότι τρεις εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να σκοτωθεί αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα σήμερα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

«Ορισμένοι από εκείνους που τοποθέτησαν τη βόμβα σκοτώθηκαν, όπως και αθώοι πολίτες», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Εντεσάου Τασέου.

Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις εκρήξεις, ανέφερε, ωστόσο, πως ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επίσης στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης με τους σωματοφύλακες ενός μεγιστάνα των ΜΜΕ, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη.

Η Αντάμα απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα.

AP Photo/Mulugeta Ayene