Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, 23:28

-A +A

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ντ. Τραμπ στους Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018, 23:28
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ντ. Τραμπ στους Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ
-A +A

Μια έκπληξη περίμενε την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων τους Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ, καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, συνοδευόμενος από την «πρώτη κυρία» Μελάνια, πραγματοποίησαν μη προγραμματισμένη επίσκεψη στη στρατιωτική διοίκηση της αραβικής χώρας, στην Αεροπορική Βάση Αλ Άσαντ.

Η απρόσμενη παρουσία του προεδρικού ζεύγους προκάλεσε ενθουσιασμό στους Αμερικανούς και Αμερικανίδες στρατιώτες, οι οποίοι έβγαλαν ακόμα και... σέλφι με τον Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αεροπορική Βάση Αλ Άσαντ, ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως είναι έτοιμος να περιμένει όσο χρειαστεί προκειμένου να εξασφαλίσει πέντε δισεκατομμύρια δολάρια από τους φορολογούμενους ώστε να κατασκευάσει τον φράχτη που επιθυμεί στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, μια απαίτηση που έχει οδηγήσει σε μερικό κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης το οποίο διανύει τώρα την πέμπτη ημέρα του.

Παράλληλα, επέρριψε την ευθύνη για το κλείσιμο στη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, η οποία αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στις 3 Ιανουαρίου.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει προηγουμένως πως είναι έτοιμος για ένα μακρύ κλείσιμο και όταν ρωτήθηκε σήμερα πόσο πολύ μπορεί να περιμένει προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει είπε: «Ό,τι χρειαστεί».

«Η Νάνσι κάνει κουμάντο», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, αφήνοντας να εννοηθεί πως η αντίθεσή της στο αίτημά του για τη χρηματοδότηση του φράχτη συνδέεται με την ανάγκη της Πελόζι να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ψήφους προκειμένου να εκλεγεί.

«Ο Αμερικανικός λαός απαιτεί ένα τείχος», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Φωτογραφία: AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα