Αιχμές Ντόναλντ Τραμπ σε Εμανουέλ Μακρόν για τον ευρωστρατό

Αιχμές Ντόναλντ Τραμπ σε Εμανουέλ Μακρόν για τον ευρωστρατό

«Η ιδέα ενός Ευρωπαϊκού Στρατού δεν λειτούργησε πάρα πολύ καλά στον A'' ή στον B'' Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ αφήνοντας αιχμές κατά του Γάλλου Προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι Εμ. Μακρόν είχε προκαλέσει την έντονες αντιδράσεις του Ντόναλντ Τραμπ, όταν είχε υπονοήσει πως ο Ευρωστρατός είναι αναγκαίος για την προστασία της Ευρώπης από διάφορες απειλές, ενδεχομένως και από τις ΗΠΑ. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μετά την κριτική, που άσκησε στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και τα όσα είπε για το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα του Ευρωστρατού με αιχμηρά σχόλια.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του σχολιάζοντας αρνητικά την πρόταση Μακρόν έγραψε: «Η ιδέα ενός Ευρωπαϊκού Στρατού δεν λειτούργησε πάρα πολύ καλά στον A'' ή στον B'' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά οι ΗΠΑ ήταν εκεί για εσάς και πάντα θα είναι. Το μόνο που ζητάμε είναι να πληρώσετε το δίκαιο μερίδιό σας στο ΝΑΤΟ. Η Γερμανία καταβάλλει 1% ενώ οι ΗΠΑ πληρώνουν το 4,3% ενός πολύ μεγαλύτερου ΑΕΠ - για να προστατεύσουν την Ευρώπη. Δικαιοσύνη!».