Αγωγός Yamal-Europe: Οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά ξεκίνησαν ξανά

Αγωγός Yamal-Europe: Οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά ξεκίνησαν ξανά

Οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά ξεκίνησαν ξανά την Πέμπτη μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία από τον φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού Gascade.

Οι φυσικές ροές εξόδου στο σημείο μέτρησης του Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν 5.032.575 κιλοβατώρες την ώρα (kWh/h), αφού έπεσαν στο μηδέν την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Οι φυσικές ροές προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 μέσω της Βαλτικής Θάλασσας ήταν σταθερές στις 29.279.584 kWh/h. Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι η χωρητικότητα μέσω του αγωγού μειώθηκε στο 40% λόγω της καθυστερημένης επιστροφής του εξοπλισμού που έχει αναλάβει  η γερμανική Siemens Energy  στον Καναδά.

Ο αγωγός Nord Stream 1 θα υποβάλλεται σε τακτική ετήσια συντήρηση από τις 11 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου, όταν οι ροές συνήθως πέφτουν στο μηδέν, εγείροντας ανησυχία για το πόσο γρήγορα θα επανέλθουν στη συνέχεια.

Οι δηλώσεις για ροές φυσικού αερίου στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ήταν σταθερές σε περίπου 37 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού διαχειριστή συστήματος μεταφοράς.

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom δήλωσε ότι η προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας μέσω του σημείου εισόδου Sudzha ήταν 41,2 mcm την Πέμπτη, έναντι 41,1 mcm την Τετάρτη.