Άγκυρα: Δεν θα αφήσουμε να δημιουργηθούν τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, 13:13
-A +A
Άγκυρα: Δεν θα αφήσουμε να δημιουργηθούν τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν τετελεσμένα στη Ανατολική Μεσόγειο, για κανένα πρόγραμμα που δεν έχουμε εγκρίνει» δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αφήσει να λειτουργήσει κάποιο σύστημα στο οποίo δεν θα έχει μερίδιο η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία έχει κάνει σημαντικά βήματα στην έρευνα υδατανθράκων και τους ερχόμενους μήνες θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εξόρυξη στη Μεσόγειο.

«Εμείς το λέγαμε πάντα, θα βρούμε πετρέλαιο, θα κάνουμε περισσότερες έρευνες και γεωτρήσεις», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός, προσθέτοντας ότι «σε αυτό το πλαίσιο έχουμε κάνει σημαντικά βήματα πρόσφατα προκειμένου να αυξήσουμε τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες».

Όπως εξήγησε, «έχουμε αρχίσει ήδη τις εργασίες για την αγορά του δεύτερου σκάφους γεώτρησης. Τα τελευταία 16 χρόνια έχουμε δαπανήσει 10 δισ. δολάρια για δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής πετρελαίου. Το 50% του ποσού αυτό το πλήρωσε η Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου και το υπόλοιπο 50% ντόπιοι και ξένοι επενδυτές», είπε.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα