Αφγανιστάν: Επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον οχήματος της αστυνομίας των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον οχήματος της αστυνομίας των Ταλιμπάν

Χειροβομβίδα εκτοξεύθηκε σήμερα το πρωί εναντίον οχήματος της αστυνομίας των Ταλιμπάν σε δυτικό προάστιο της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματίες, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι των Ταλιμπάν.

«Χειροβομβίδα εκτοξεύθηκε εναντίον του οχήματος των μουτζαχεντίν μας, τραυματίζοντας δύο», επισήμανε ο Κάρι Σάγεντ Χόστι εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Τοπικός αξιωματούχος των Ταλιμπάν επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για μία «βόμβα» η οποία εκτοξεύθηκε εναντίον οχήματος της αστυνομίας, ενώ έκανε λόγο για τέσσερις τραυματίες μαθητές.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 08:00 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

«Είδα ένα πυκνό σύννεφο καπνού στον καθρέφτη του αυτοκινήτου και ανθρώπους να τρέχουν να γλιτώσουν. Κατάφερα να φύγω από την περιοχή», δήλωσε ο 35χρονος Άμιν Αμάνι, αυτόπτης μάρτυρας.

Από τότε που κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν, στις 15 Αυγούστου, σημειώνεται στη χώρα ένα κύμα αιματηρών επιθέσεων, τις οποίες εξαπολύει το Ισλαμικό Κράτος.

Το τοπικό παρακλάδι της ισλαμιστικής οργάνωσης, το Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν, έχει επιτεθεί τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον των Ταλιμπάν, αλλά και της σιιτικής μειονότητας.

Την προηγούμενη Πέμπτη ένας τοπικός διοικητής αστυνομίας των Ταλιμπάν σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου του στην Ασανταμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν.