Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, 17:32

-A +A

Α. Μέρκελ: Διασφάλιση εξωτερικών συνόρων, αλλά και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, 17:32
Α. Μέρκελ: Διασφάλιση εξωτερικών συνόρων, αλλά και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη
-A +A

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο θέμα της μετανάστευσης, κατά την επίσκεψη του σλοβένου πρωθυπουργού Μάριαν Σάρετς στο Βερολίνο, τόνισε πως «πρέπει να φροντίσουμε την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, με συμφωνίες με άλλες χώρες, αλλά και δείχνοντας αλληλεγγύη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Μέρκελ δήλωσε ότι «η συμμετοχή στην ΕΕ αποτελεί ένα ζήτημα εξισορρόπησης και αναζήτησης συμβιβασμών, όταν οι χώρες επηρεάζονται σε διαφορετικό βαθμό».

Τα ευρωπαϊκά κράτη παλεύουν εδώ και χρόνια για μια κοινή γραμμή στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Συγκεκριμένα, το θέμα της κατανομής των μεταναστών μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο, όπως επισημαίνεται στο τηλεγράφημα.

Αναφορικά με τη συνοριακή διαμάχη μεταξύ Σλοβενίας και της γειτονικής της Κροατίας, η Μέρκελ έκανε έκκληση να υπάρξει λύση. Η Γερμανία θέλει να στηρίξει όλες τις προσπάθειες, αλλά πρέπει πρώτα να δράσουν οι εμπλεκόμενοι. «Με δεδομένο, τα πολλά προβλήματα παγκοσμίως, θα ήταν επιθυμητή η επίλυση αυτού του προβλήματος», δήλωσε η καγκελάριος.

Τα δύο γειτονικά κράτη διαφιλονικούν για τον κόλπο του Πιράν, στη βόρεια Αδριατική. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης έχει παραχωρήσει τον κόλπο στη Σλοβενία, κάτι το οποίο δεν αναγνωρίζει η Κροατία, καθώς όπως υποστηρίζει, η Λιουμπλιάνα έχει παραβιάσει τους όρους της διαιτησίας.

Η Καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι «η απόφαση του δικαστηρίου πρέπει να γίνει σεβαστή», ενώ από την πλευρά του, ο Σάρετς διαβεβαίωσε ότι τάσσεται υπέρ της τήρησης μιας εποικοδομητικής στάσης, επισημαίνοντας βέβαια, ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις θέσεις της χώρας του.

Φωτογραφία: AP /Michael Sohn

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα