Ά. Φάουτσι: Εμβόλια για όλους τους Αμερικανούς τον Απρίλιο

Ά. Φάουτσι: Εμβόλια για όλους τους Αμερικανούς τον Απρίλιο

Την εκτίμηση ότι όλοι οι Αμερικανοί θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού πριν από τα τέλη του Απριλίου, εξέφρασε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ Άντονι Φάουτσι, μιλώντας στο CNN. 

«Είναι πιθανό, παρότι δεν έχει παρθεί η τελική απόφαση, ότι οι υγειονομικοί που θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο για να φροντίσουν άλλους, θα είναι η υψηλότερη προτεραιότητα», είπε, χωρίς να αναφερθεί στο εμβόλιο της Pfizer. 

Στη συνέχεια, οι ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα εμβολιαστούν, ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής. Μετά, το εμβόλιο θα γίνει διαθέσιμο για το γενικό πληθυσμό, εξήγησε ο Φάουτσι. «Πιθανότατα λέμε έως τον Απρίλιο, τα τέλη του Απριλίου», εκτίμησε. 

Ο Φάουτσι δήλωσε προ ημερών οτι το εμβόλιο που αναπτύσσει η Moderna ενδέχεται να έχει παρόμοια αποτελεσματικότητα με το εμβόλιο της Pfizer, επειδή βασίζεται στην τεχνολογία mRNA.

Ο Δρ. Φάουτσι, έχει κατά καιρούς αναφέρει ότι ένα εμβόλιο με αποτελεσματικότητα 50-60%, δεδομένης της έντασης της πανδημίας, θα είναι αποδεκτό.

Ενημερώνοντας το Κογκρέσο για την πρόοδο των ερευνών που διεξάγονται από τους επιστήμονες προ μηνός, ο Φαουτσι τόνισε ότι υπάρχει ελπίδα για περισσότερα από ένα εμβόλια, τα οποία αναμένεται να εγκριθούν μέχρι το τέλος του 2020 ή στις αρχές του 2021.