«Έχουμε την ευθύνη μόνο για τους τζιχανιστές εντός της ζώνης ασφαλείας»

«Έχουμε την ευθύνη μόνο για τους τζιχανιστές εντός της ζώνης ασφαλείας»

Η Τουρκία θα έχει ευθύνη μόνο για τους κρατούμενους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται εντός της "ζώνης ασφαλείας" που σκοπεύει να εγκαθιδρύσει η Άγκυρα στη Συρία, με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής της εισβολής, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τη Jerusalem Post.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε ότι η Τουρκία θα ζητήσει από τις χώρες, από τις οποίες οι φυλακισμένοι τζιχαντιστές προέρχονται, να τους επαναπατρίσει. «Αν όχι, η Άγκυρα θα είναι υπεύθυνη να τους κάνει να λογοδοτήσουν», τόνισε.

Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι η χώρα του θα ανταποδώσει, εάν η Ουάσιγκτον επιβάλει κυρώσεις για τη στρατιωτική επιχείρησή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, όπως έχουν ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ και ένας Δημοκρατικός συνάδελφός του, θέτοντας στο στόχαστρο τον Ταγίπ Ερντογάν καθώς και άλλους ανώτερους αξιωματούχους της Τουρκίας.

Ο κ. Τσαβούσογλου κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ότι «θέλει να διαιρέσει τη Συρία», αφού το Παρίσι επέκρινε τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων μαχητών.