M. Τσαβούσογλου: Ξεκινάμε γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο το φθινόπωρο

M. Τσαβούσογλου: Ξεκινάμε γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο το φθινόπωρο

Η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο το φθινόπωρο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισημαίνοντας ότι η χώρα του έχει ήδη αγοράσει πλατφόρμα.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε ότι το ψευδοκράτος έχει χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα τα οποία η Τουρκία θα προστατεύσει λαμβάνοντας κάθε μέτρο.

«Η Τουρκία έχει μια οικονομική περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο» πρόσθεσε ο κ. Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας ακόμα ότι η χώρα του έχει εμποδίσει την έναρξη γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο παλιότερα.

«Πλέον διαθέτουμε πλατφόρμα και μπορούμε να ξεκινήσουμε γεώτρηση» δήλωσε ακόμα, σημειώνοντας μάλιστα - όπως αναφέρει το Anadolu - ότι η Άγκυρα έχει συζητήσει το θέμα με εταιρείες γεώτρησης αλλά και την «εγγυήτρια χώρα» (της Κύπρου) Ελλάδα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε τέλος ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά την Τρίτη στη Σμύρνη και θα συζητήσουν για το Κυπριακό.

(φωτογραφία αρχείου AP)