FAZ:«Μην περιμένετε exit από τo Brexit»

FAZ:«Μην περιμένετε exit από τo Brexit»

Με το λογοπαίγνιο "Μην περιμένετε exit από τo Brexit", η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) προειδοποιεί με σημερινό κύριο άρθρο της όσους αντιτίθενται στο Brexit.

"Οι αντιτιθέμενοι σε ένα χαοτικό Brexit (χωρίς συμφωνία) είναι οι ίδιοι (...) ένα χαοτικό μάτσο που δεν έριξε το βάρος του στο πολιτικό σκέλος με εποικοδομητικό τρόπο", σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: "Ως εκ τούτου οι φίλοι της Βρετανίας στην ΕΕ που μπορεί να ήλπιζαν σε ένα exit από το Brexit θα έκαναν λάθος να ελπίζουν σε μια αποτυχία της  Μέι, διότι η πρωθυπουργός έχει δίκιο: το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πριν από διόμισυ χρόνια είχε μικρή διαφορά, αλλά ήταν ξεκάθαρο. Έδωσε φωνή στους πολίτες που αισθανόντουσαν από καιρό παραμελημένοι".

Σε άλλο σημείο του άρθρου της η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει: "Το γεγονός ότι το ''κατεστημένο'' απέτυχε να περιγράψει ρεαλιστικά τις συνέπειες του Brexit τότε, δεν δίδει σήμερα στους βουλευτές το δικαίωμα να αγνοήσουν τους δημοκρατικούς κανόνες του παιγνιδιού και να αγνοήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος".

"Στην πραγματικότητα, εναπόκειται στους βουλευτές (και τους φιλο- και τους αντι-Brexit) να βρουν την καλύτερη λύση - από κοινού", καταλήγει η FAZ.