777 νεκροί σε 24 ώρες στη Νέα Υόρκη, ξεπέρασαν τις 17.000 τα θύματα στις ΗΠΑ

777 νεκροί σε 24 ώρες στη Νέα Υόρκη, ξεπέρασαν τις 17.000 τα θύματα στις ΗΠΑ

Με την Νέα Υόρκη να παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν επιπλέον 777 θάνατοι στην Πολιτεία, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των ασθενών που χρείαστηκε να νοσηλευθούν σε νοσοκομεία από 200 χθες σε 290 σήμερα. Αχτίδα ελπίδας ωστόσο συνιστά η μείωση του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο δήλωσε πως η μείωση αυτή  δίνει μια ελπίδα αισιοδοξίας ότι επιπεδώνεται η καμπύλη εκείνων που χρειάζονται κατεπείγουσα νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Κουόμο, χθες νοσηλεύονταν στην εντατική 17 λιγότεροι ασθενείς σε σύγκριση με την Τετάρτη. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται μείωση των βαρέως νοσούντων αφότου ξέσπασε η πανδημία. «Και αυτό είναι καλό», πρόσθεσε.

Παράλληλα, οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ έφτασαν τους 17.000 σήμερα, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, ενώ επιβεβαιώνονται προς το παρόν οι ενδείξεις ότι ο ρυθμός αύξησης των νέων κρουσμάτων έχει αρχίσει να επιβραδύνεται.

Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 46.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια.

Σημειώνεται πως αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ είναι ο δεύτερος υψηλότερος στον κόσμο, πίσω μόνο από την Ιταλία που μετράει περισσότερους από 18.200 θανάτους, ενώ τα περισσότερα θύματα καταμετρώνται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και ακολούθως στις πολιτείες της Μασαχουσέτη και του Νιου Τζέρσει.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπερνούν τις 472.000 και αυξάνονται κατά 30-35.000 την ημέρα, όσο γίνονται ευρύτερα διαθέσιμα τα διαγνωστικά τεστ. Σε όλον τον κόσμο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περίπου 1,5 εκατομμύριο και οι θάνατοι πλησιάζουν τους 100.000.