Μ. Βρετανία: 563 νεκροί σε 24 ώρες - Ξεπέρασαν τα 2.000 τα θύματα της πανδημίας

Μ. Βρετανία: 563 νεκροί σε 24 ώρες - Ξεπέρασαν τα 2.000 τα θύματα της πανδημίας

Η Βρετανία κατέγραψε σε μία ημέρα 563 νέους θανάτους ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, ένα νέο ρεκόρ που σηματοδοτεί την επιτάχυνση του ρυθμού διασποράς του ιού, με το σύνολο των νεκρών στη χώρα να υπερβαίνει πλέον τους 2.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή της πανδημίας, οι υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει 2.352 θανάτους ασθενών σε νοσοκομεία και σχεδόν 30.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα (29.474, ήτοι 4.324 επιπλέον κρούσματα).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρικών θεμάτων στο NHS της Αγγλίας, καθηγητή Στίβεν Πόουις, το επόμενο 15νθήμερο θα συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό, ενώ ειδικοί επιστήμονες αναμένουν ότι η επιδημία στη Βρετανία θα κορυφωθεί γύρω στο Πάσχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης της Σκοτίας, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 76 (16 νέοι θάνατοι), ενώ περισσότεροι από 1.500 νοσηλεύονται με συμπτώματα του ιού ή αφορούν επιβεβαιωμένα περιστατικά. Τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο είναι 317, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.310.

Σύμφωνα με στοιχεία της τοπικής κυβέρνησης της Ουαλίας, ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό αυξήθηκε κατά 29, φτάνοντας συνολικά τους 98.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ανακοίνωση του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας), περίπου 2.000 από τα 500.000 άτομα που εργάζονται στην πρώτη γραμμή του Συστήματος Υγείας της Αγγλίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχουν ήδη πραγματοποιήσει το τεστ για τον ιό, σε μία προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν έχουν πράγματι τα συμπτώματα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Από τους συνολικά 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενους στο NHS της Αγγλίας, σήμερα υπολογίζεται ότι βρίσκεται σε απομόνωση ο ένας στους τέσσερις, τη στιγμή που η εργασία τους θεωρείται κρίσιμη για την αντιμετώπιση των περιστατικών στη χώρα.

AP Photo/Alberto Pezzali