Γερμανικές αρχές: Νεκρή η Μάντλιν ΜακΚαν που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία το 2007

Γερμανικές αρχές: Νεκρή η Μάντλιν ΜακΚαν που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία το 2007

Η Μάντλιν ΜακΚαν, που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία το 2007 σε ηλικία 3 ετών, θεωρείται νεκρή, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές που καταδεικνύουν ως βασικό ύποπτο για τον φόνο έναν φυλακισμένο Γερμανό υπήκοο, γνωστό παιδεραστή.

Η ΜακΚαν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε με την οικογένειά της κατά τη διάρκεια διακοπών στην περιοχή του Αλγκάρβε, στην Πορτογαλία, την ώρα που οι γονείς της έτρωγαν με φίλους κοντά στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ.

Η εξαφάνισή της πυροδότησε μια διεθνή έρευνα, το πρόσωπό της έκανε τον γύρο του κόσμου και γνωστές προσωπικότητες συμμετείχαν στις εκκλήσεις των γονιών για συλλογή πληροφοριών που θα βοηθούσαν στον εντοπισμό της.

«Θεωρούμε ότι το κορίτσι είναι νεκρό» ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Μπρούνσβάικ Χανς Κρίστιαν Βόλτερς. «Η εισαγγελία ερευνά έναν 43χρονο Γερμανό υπήκοο με την υποψία της δολοφονίας».

Ο Γερμανός, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ζούσε στο Αλγκάρβε κατά την περίοδο 1995-2007 και έκανε διαρρήξεις σε δωμάτια ξενοδοχείων και τουριστικά καταλύματα καθώς και διακίνηση ναρκωτικών, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία. Αυτή τη στιγμή είναι φυλακισμένος για άλλη υπόθεση.

Η βρετανική και η γερμανική αστυνομία αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τον άντρα και έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες δύο οχημάτων – ένα φορτηγάκι Volkswagen και μία Jaguar – που χρησιμοποιούσε ο ύποπτος εκείνο το διάστημα.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ύποπτος είχε εκτίσει επανειλημμένως ποινές φυλάκισης για παιδεραστία στο παρελθόν.

Δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως δολοφονία και έχουν προσδιορίσει τον τρόπο θανάτου. Το πτώμα δεν βρέθηκε ποτέ.

«Το μόνο που θέλουμε τόσο καιρό είναι να την βρούμε, να μάθουμε την αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσαν οι γονείς της, Κέιτ και Τζέρι.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την ελπίδα ότι η Μάντλιν είναι ζωντανή, αλλά ό, τι κι αν έχει συμβεί, θα πρέπει να το μάθουμε για να μπορέσουμε να ησυχάσουμε».

Η αστυνομία αναζητά πληροφορίες για ένα δεύτερο άτομο, που μίλησε με τον Γερμανό ύποπτο από ένα πορτογαλικό τηλέφωνο στις 3 Μαΐου 2007, όταν εξαφανίστηκε η Μάντλιν ΜακΚαν.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία η ακριβής αλληλουχία των γεγονότων βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση και είναι πιθανό ο ύποπτος να είχε σεξουαλικό κίνητρο, αν και μπορεί να πήρε μια αυθόρμητη απόφαση ενώ πραγματοποιούσε διάρρηξη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.