Πακιστάν: Δύο αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση ενόπλων στο προξενείο της Κίνας

Πακιστάν: Δύο αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση ενόπλων στο προξενείο της Κίνας

Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας ακόμη φρουρός τραυματίστηκε στην επίθεση εναντίον του προξενείου της Κίνας στο Καράτσι, δήλωσε γιατρός στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Διακομίστηκαν σε εμάς δύο πτώματα και ένας φρουρός που τραυματίστηκε στην έκρηξη», διευκρίνισε ο Σίμιν Τζαμάλι, γιατρός στο νοσοκομείο Τζίνα της πόλης.

Κατά το πακιστανικό τηλεοπτικό δίκτυο Geo, τουλάχιστον ένας από τους ενόπλους που εξαπέλυσαν την επίθεση σκοτώθηκε, ενώ ανακτήθηκε ένα γιλέκο όπως αυτά που χρησιμοποιούν βομβιστές-καμικάζι.

Οι δράστες έχουν περικυκλωθεί, κατά πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι «μια ομάδα που είχε ως και τέσσερα μέλη αποπειράθηκε να εισβάλει στο κινεζικό προξενείο. Αναχαιτίστηκε σε ένα πρώτο σημείο ελέγχου από τους φρουρούς μας».

Ο ίδιος αξιωματικός, ο Τζαβέιντ Άλαμ Όντο, δήλωσε ότι κατόπιν στην «ανταλλαγή πυρών» ανάμεσα στους δράστες της επίθεσης και τους άνδρες της αστυνομίας της μεγαλύτερης πακιστανικής πόλης «σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκε σοβαρά ένας τρίτος».

Η επίθεση στην πλούσια συνοικία Κλίφτον άρχισε γύρω στις 09:30 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας).

Όλοι οι εργαζόμενοι στο κινεζικό προξενείο στο Καράτσι «είναι σώοι και ασφαλείς»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι τα 21 μέλη του προσωπικού του προξενείου της Κίνας που βρίσκονταν μέσα σε αυτό όταν έγινε στόχος επίθεσης ενόπλων είναι σώα και ασφαλή και έχουν ήδη μεταφερθεί σε αυστηρά φυλασσόμενη τοποθεσία.

«Οι δράστες δεν μπόρεσαν να βλάψουν κανέναν τους, ούτε να πάρουν όμηρο κάποιον από αυτούς», είπε ο Σα Μαχμούντ Κουρέσι κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ισλαμαμπάντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ