Εκτός Βουλής ΧΑ και Βελόπουλος!

Εκτός Βουλής ΧΑ και Βελόπουλος!

Δεν υπάρχει καλή και κακή Χρυσή Αυγή. Όπως δεν υπάρχει καλός και κακός Ρουβίκωνας. Η Ελλάδα θα πρέπει να απαλλαγεί από τα άκρα. Χρειάζεται να πεισθεί ένας- ένας ψηφοφόρος για το τι ακριβώς πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή, αλλά και ο πωλητής των χειρογράφων του Ιησού Βελόπουλος. Πληρώσαμε ήδη ακριβά τη ρητορική του μίσους και τους αεροψεκασμούς του Πάνου.

Η κάθε ψήφος είναι σημαντική. Γι'' αυτό είναι ανάγκη να απευθυνθούμε σε έναν – έναν ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής και του Βελόπουλου και να τους πείσουμε να αλλάξουν την ψήφο τους. Ας μην ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Το ζητούμενο είναι να μην μπουν αυτά τα δύο κόμματα στη Βουλή. Να απαλλαγεί το Κοινοβούλιο από τις ακραίες φωνές.

Ειδικά η ακροδεξιά έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας. Η Ελλάδα του 2010-2012 με τις κρεμάλες στις πλατείες και τις βόμβες μολότοφ στο Σύνταγμα δεν είναι η Ελλάδα που μας αξίζει. Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να είναι η απάντηση της Ελλάδας της απόγνωσης στην κρίση. Και ο Βελόπουλος δεν είναι η δήθεν καλή εκδοχή μιας ολότελα λανθασμένης επιλογής. Η ακροδεξιά δεν έχει θέση στην Ελλάδα.

Οι ακραίες πολιτικές δεν αποτελούν λύση σε οποιαδήποτε περίπτωση. Δοκιμάσαμε την κυβέρνηση της πλατείας. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτό ακριβώς ήταν. Η συνταγή των αγανακτισμένων. Έτσι φτάσαμε στα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού του 2015, στο κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls. Η πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ήταν η πολιτική των άκρων. Το δοκιμάσαμε, το ξέρουμε.

Η Χρυσή Αυγή είναι κάτι πολύ πιο ακραίο. Κάτι αποκρουστικό! Δεν ανήκει στο Συνταγματικό τόξο. Σύμφωνοι! Υπήρξε, όμως, αναπόσπαστο κομμάτι κι αυτή της πλατείας των αγανακτισμένων. Να μην ξεχνιόμαστε! Ένα «κίνημα», αυτό των «αγανακτισμένων», που ο κ. Τσίπρας δεν καταδίκασε ούτε μία φορά. Η Χρυσή Αυγή είναι ό,τι πιο χυδαίο πολιτικά έχει ποτέ εμφανιστεί στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην μπει στην Βουλή. Θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον υπόλοιπο κόσμο, ότι αποφασίσαμε να τελειώσουμε με κάθε είδους «αυταπάτη».

Ο Βελόπουλος είναι η εκδοχή μιας δήθεν «καλής όψης» των ακραίων της Χρυσής Αυγής. Δεν υπάρχει, όμως, καλή και κακή όψη. Υπάρχει μόνο η καταδίκη αυτών των απόψεων ή η αποδοχή τους.

Κάθε ψήφος μετράει. Να μην ξεχνάμε ότι ο Βαρουφάκης έχασε το 3% στις ευρωεκλογές για  360 ψήφους. Για τίποτα! Έχει σημασία, λοιπόν, να πεισθούν οι ψηφοφόροι ότι θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στην πατρίδα αν γυρίσουν την πλάτη τους στα άκρα. Πόρτα – πόρτα, ψηφοφόρο – ψηφοφόρο. Αυτή ναι, είναι μία μάχη που αξίζει τον κόπο να δοθεί και την οποία μπορεί να την αναλάβει μόνο η Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ για τους δικούς του λόγους θα ήθελε περισσότερα κόμματα στην Βουλή. Και την ίδια ώρα οι άνθρωποι δεν φαίνεται να έχουν χρόνο για τέτοιου είδους μάχες. Είναι απασχολημένοι! Έχουν να… τελειώσουν μία «ατελείωτη» δίκη… 

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]