Οργή

Του Θανάση Χειμωνά

Μέχρι και πρόβατα έσφαζαν οι χρυσαυγίτες. Όχι, δεν το έκαναν για να απολαύσουν το τρυφερό κρέας τους κάποια ηλιόλουστη Πασχαλιά. Όπως δήλωσε προστατευόμενη μάρτυρας στην δίκη της Χρυσής Αυγής (η οποία συνεχίζεται καθυστερώντας χαρακτηριστικά και πάντα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας) οι υπόδικοι νεοναζί έκοβαν τον λαιμό των άτυχων αμνοεριφίων ως προπόνηση. Ούτως ώστε να είναι ικανοί, όταν χρειαστεί, να εντοπίσουν με αποτελεσματικότητα την αρτηρία και να στείλουν στον τάφο τον αλλοδαπό, τον αντιεξουσιαστή, τον οποιονδήποτε δημοκρατικό πολίτη.

Μάλιστα, η εν λόγω μάρτυρας κατονόμασε ως έναν εκ των δασκάλων αυτού του άτυπου «μαθήματος σφαγής» τον (αξιοσέβαστο για κάποιους) βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου Νίκο Μίχο.

Ακούς και σου σηκώνεται η τρίχα. Πράγματα αδιανόητα ακόμα και για την εξαθλιωμένη Ελλάδα από του 2010 και ύστερα. Και εξοργίζεσαι. Εξοργίζεσαι με την δήθεν αριστερή κυβέρνηση που τρέναρε όσο μπορούσε τη δίκη αυτή με αποτέλεσμα να βγει όλη η Χρυσή Αυγή έξω για να την νομιμοποιήσει εν συνεχεία στα διάφορα Καστελόριζα. Εξοργίζεσαι με διάφορους χουντόσπορους που κάθε φορά που γίνεται λόγος για τους φόνους και τα εγκλήματα της οργάνωσης σπεύδουν να συμπληρώσουν «Ναι αλλά και το ΚΚΕ…» λες και υπάρχει σε οποιοδήποτε επίπεδο σύγκριση του Μαίλη με τον Κασιδιάρη.

Εξοργίζεσαι από τους politically correct αφελείς που επιμένουν πως η Χρυσή Αυγή είναι ένα «δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα» και πως πρέπει «να σεβαστούμε τη βούληση των ελλήνων πολιτών που την επέλεξαν». Τον υπόκοσμο δηλαδή που ασπάζεται ρατσιστικές και φασιστικές ιδέες και προσεύχεται στο εικόνισμα του Γεώργιου Παπαδόπουλου και (στη ζούλα) του Αδόλφου Χίτλερ.

Η άνοδος της Ακροδεξιάς είναι ραγδαία σε όλη την Ευρώπη. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι- δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε εδώ. Σε καμία άλλη χώρα όμως δεν έχει γίνει mainstream, δεν έχει εδραιωθεί στη Βουλή ένα τόσο ανοιχτά φιλοναζιστικό κόμμα. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ένα όνειδος στην ελληνική ιστορία. Ένα όνειδος για τον ελληνικό λαό. Ένα όνειδος για όλους εμάς που την ανεχόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια.