ΤechTalent.jobs: Ελληνική πλατφόρμα εύρεσης εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, 08:48 - Τελευταία ενημέρωση: 09:27
-A +A
ΤechTalent.jobs: Ελληνική πλατφόρμα εύρεσης εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας

Του Γιάννη Γορανίτη

To TechTalent.jobs είναι μια νέα υπηρεσία που φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά τους υποψήφιους εργαζόμενους στους κλάδους πληροφορικής και επικοινωνιών, με τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Η δοκιμαστική φάση λειτουργίας της που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018 με συμμετοχή επιλεγμένων εταιρειών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν λίγες ημέρες, και πλέον η πλατφόρμα είναι ανοιχτή σε όλες τις επιχειρήσεις των ευρύτερων κλάδων του κλάδου ΤΠΕ.

Ήδη, όλοι οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας εταιρικού προφίλ και ανάρτησης αγγελιών για θέσεις εργασίας. Σε αυτή τη φάση, μπορούν να αναζητήσουν προγραμματιστές (Front-end και Back-end developers, DevOps, System Administrators, Data Scientists, Mobile, Enterprise, Embedded), όπως και παρεμφερείς ειδικότητες των κλάδων Πληροφορικής και επικοινωνιών.

Πώς ταιριάζουν αγγελίες με ταλέντα

Από την ημέρα δημοσίευσης της εκάστοτε αγγελίας, η πλατφόρμα δεσμεύεται να ολοκληρώσει την καμπάνια για τη θέση εργασίας εντός 15θημέρου, κατά τη διάρκεια του οποίου ειδοποιεί τους υποψήφιους εργαζόμενους που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιλέγει τους κορυφαίους υποψήφιους. Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο εργοδότης λαμβάνει τα τρία πιο ταιριαστά προφίλ υποψηφίων.

Προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη αντιστοίχιση μεταξύ των developers και των επιχειρήσεων, η βαρύτητα δεν περιορίζεται στο βιογραφικό του υποψηφίου, αλλά εστιάζει στις πραγματικές δεξιότητές του. Η διαδικασία πληρωμής για τις εταιρείες είναι απλούστατη και πλήρως αυτοματοποιημένη, ενώ η εγγραφή και η χρήση της πλατφόρμας προσφέρεται εντελώς δωρεάν για όλα τα ταλέντα.

Η Tech Talent δημιουργήθηκε από την ομάδα του Found.ation και έχει ήδη βραβευθεί με το Envolve Entrepreneurship 2017 για το πρωτότυπο και καινοτόμο concept.

Ποιες ειδικότητες έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση και πόσο αμείβονται;

Με αφορμή το λανσάρισμα της πλατφόρμας, η TechTalent.jobs διεξήγαγε έρευνα προκειμένου να καταγράψει τον παλμό και τα χαρακτηριστικά της αγοράς εργασίας των προγραμματιστών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, περίπου οι μισοί προγραμματιστές στη χώρα μας ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 25-35 ετών. Αξιοσημείωτο είναι ότι περίπου το 25% είναι από 35-45 ετών, ενώ μόλις το 7% είναι από 45-55. Το 85,8% είναι άντρες και μόλις το 14,2% είναι γυναίκες. Το ποσοστό φαντάζει μεν μικρό, αλλά είναι σχεδόν διπλάσιο αν το συγκρίνουμε με το 6,9% που προέκυψε από μια αντίστοιχη έρευνα του StackOverflow.

Δύο στους τρεις δηλώνουν ότι αναζητούν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, ενώ έξι στους δέκα είναι διατεθειμένοι να μετακομίσουν, εφόσον παρουσιαστεί η κατάλληλη θέση εργασίας. Μεταξύ όσων αναζητούν εργασία, οι μισοί είναι Junior developers, το 46% διαθέτει πανεπιστημιακό τίτλο, ενώ το 22% έχουν αποκτήσει και μεταπτυχιακό τίτλο.

Εντύπωση προκαλεί ότι μόλις το 7,4% των προγραμματιστών πλήρους απασχόλησης αμείβεται με τον κατώτατο μισθό (€684 μηνιαίως), το 18,8% λαμβάνει €5.000-10.000 ετησίως, ενώ περίπου οι μισοί κερδίζουν περισσότερα από €15.000 τον χρόνο. Το 22,4% των προγραμματιστών στην Ελλάδα αμείβεται με ετήσιο μισθό άνω των €30.000. Να σημειώσουμε βέβαια ότι οι αντίστοιχοι μισθοί εκτός Ελλάδας κυμαίνονται στις €50.000.

Αναλυτικά η μελέτη «Developers in Greece Survey 2018» εδώ.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα