ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνολογία: Η Ελλάδα 56η στον κόσμο σε μέση πραγματική ταχύτητα διαδικτύου - Πρώτη η Ταϊβάν

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, 10:25
Την 56η θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με βάση την πραγματική μέση ταχύτητα διαδικτύου που έχουν οι χρήστες, σύμφωνα με τις μετρήσεις της WebsiteToolTester. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ταϊβάν και την τελευταία η Υεμένη, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 64η θέση.
Η Ελλάδα 56η στον κόσμο σε μέση πραγματική ταχύτητα διαδικτύου - Πρώτη η Ταϊβάν

Τεχνολογία: Οι μηχανές καταλαμβάνουν το Διαδίκτυο

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Από την τελευταία έκθεση «Annual Internet Report» της Cisco προκύπτει ότι συσκευές και εφαρμογές καταλαμβάνουν σταδιακά το Διαδίκτυο, αφού μέχρι το 2023 η επικοινωνία Machine – to - Machine θα αποτελεί το 50% ή περίπου 14,7 δισεκατομμύρια όλων των διαδικτυακών συνδέσεων, από 3,1% το 2017.
Οι μηχανές καταλαμβάνουν το Διαδίκτυο

Τεχνολογία: Η πρώτη «βιορομποτική υβριδική καρδιά»!

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Oι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η «υβριδική καρδιά» να εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργική και αυτόνομη, μια σωτήρια λύση δεδομένης της έλλειψης δωρητών οργάνων.
Η πρώτη «βιορομποτική υβριδική καρδιά»!

Μία στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα γίνουν «smart»

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Έως το 2025, σχεδόν ένα στα δύο εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων (44%) αναμένεται να είναι «έξυπνο». Μάλιστα, για να υλοποιηθεί αυτή η μετάβαση, ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας θα αυξήσει τις επενδύσεις σε «έξυπνες» τεχνολογίες κατά 60% τα επόμενα τρία χρόνια, κάτι που θα φέρει αύξηση της παραγωγικότητας έως 167 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μία στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα γίνουν «smart»

Επενδύσεις 124 δισ. στις έξυπνες πόλεις το 2020

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Έξυπνα δίκτυα, ευφυής διαχείριση απορριμμάτων, προηγμένα συστήματα συγκοινωνιών. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά των υπό διαμόρφωση έξυπνων πόλεων, οι οποίες ήδη προσελκύσουν σημαντικά κεφάλαια. Για το 2020 η IDC εκτιμά ότι οι παγκόσμιες επενδύσεις στις έξυπνες υποδομές των αστικών κέντρων θα ανέλθουν στα 124 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 18,9% σε σχέση με το 2019.
Επενδύσεις 124 δισ. στις έξυπνες πόλεις το 2020

Δοκιμάστηκε η ρομποτική υπερμικροχειρουργική σε ανθρώπους

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, 09:39
Ολλανδοί γιατροί πραγματοποίησαν επιτυχώς την πρώτη κλινική δοκιμή της ρομποτικά υποβοηθούμενης υπερμικροχειρουργικής σε ανθρώπους, δηλαδή η χειρουργική επέμβαση σε αγγεία μέσα στο σώμα με διάμετρο μόλις 0,3 χιλιοστών.
Δοκιμάστηκε η ρομποτική υπερμικροχειρουργική σε ανθρώπους

Υφαίνοντας αιμοφόρα αγγεία από βιολογικό νήμα

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Γάλλοι ερευνητές κατόρθωσαν να να δημιουργήσει «ύφασμα» από ανθρώπινα κύτταρα, κατάλληλο να «πλέξει» αιμοφόρα αγγεία. Πρόκειται για μία ακόμα κατάκτηση της βιοϊατρικής μηχανικής, δηλαδή της εφαρμογής αρχών μηχανικής στην ιατρική και τη βιολογία.
Υφαίνοντας αιμοφόρα αγγεία από βιολογικό νήμα

Εκτοξεύθηκε επιτυχώς το Solar Orbiter με προορισμό τον Ήλιο

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, 08:42
Το σκάφος Solar Orbiter του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) ξεκίνησε το ταξίδι του προς τον Ήλιο, με στόχο να φωτογραφήσει για πρώτη φορά τις αχαρτογράφητες έως τώρα πολικές περιοχές. Παράλληλα, θα μελετήσει την ηλιακή ατμόσφαιρα (στέμμα), τον ηλιακό δίσκο, τον ηλιακό άνεμο, τα ηλιακά μαγνητικά πεδία και την αλληλεπίδραση Γης-Ήλιου.
Εκτοξεύθηκε επιτυχώς το Solar Orbiter με προορισμό τον Ήλιο

Το πρώτο φάρμακο για ανθρώπους, φτιαγμένο από αλγόριθμους

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Το επόμενο κεφάλαιο της φαρμακευτικής επιστήμης μόλις άνοιξε, καθώς ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης παρασκεύασε το πρώτο δραστικό μόριο για χρήση από τον άνθρωπο και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Πρόκειται για φάρμακο για τη θεραπεία της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής. Γράφει ο Γιάννης Παλιούρης.
Το πρώτο φάρμακο για ανθρώπους, φτιαγμένο από αλγόριθμους

Solar Orbiter: «Αντίστροφη μέτρηση» για την εξερεύνηση των πόλων του Ήλιου

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, 22:06
Αντίστροφα μετρούν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιστήμονες καθώς λίγες μόνο ώρες απομένουν για την εκτόξευση του διαστημόπλοιου Solar Orbiter, το οποίο αναμένεται για πρώτη φορά να φωτογραφίσει τον βόρειο και τον νότιο πόλο του Ήλιου.
«Αντίστροφη μέτρηση» για την εξερεύνηση των πόλων του Ήλιου

myPOS: Μια ολοκληρωμένη λύση αποδοχής καρτών

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Με τις κάρτες να έχουν καταστεί πλέον αναπόσπαστο μέρος των καθημερινών συναλλαγών μας οι υπηρεσίες και τα τερματικά POS βρίσκονται ή τουλάχιστον θα έπρεπε να βρίσκονται παντού. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο οι λύσεις της myPOS Europe βοηθάνε από το 2014 περισσότερους από 80.000 επιχειρηματίες σε ευρωπαϊκές χώρες να αποδέχονται πληρωμές με κάρτες των VISA, MasterCard, JCB, Union Pay, American Express και Bancontact στα φυσικά καταστήματα τους και από τις ιστοσελίδες τους.
myPOS: Μια ολοκληρωμένη λύση αποδοχής καρτών

Αγροτική παραγωγή: Τρακτέρ χωρίς… Blockchain δεν αρκεί

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Αύξηση της παραγωγικότητας, βελτίωση της χρήσης πόρων και της ποιότητας παραγόμενων προϊόντων. Σε αυτούς τους πυλώνες θα στηριχθεί το μέλλον της αγροτικής παραγωγής, η οποία μπορεί να καταστεί βιώσιμη και κερδοφόρος με την υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής. Ειδικά για την Ελλάδα, η εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες για την κάλυψη του αυξανόμενου χάσματος παραγωγικότητας μεταξύ της χώρας μας και άλλων ανεπτυγμένων κρατών.
Αγροτική παραγωγή: Τρακτέρ χωρίς… Blockchain δεν αρκεί

Lawbots: Η Τεχνητή Νοημοσύνη διώχνει τα γκρι κοστούμια

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, 00:03
Χειρώνακτες, ανειδίκευτοι εργάτες, υπάλληλοι με προσόντα από άλλη εποχή. Αυτά θα είναι τα «θύματα» της αυτοματοποίησης, των ρομπότ και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ή τουλάχιστον αυτό νομίζαμε. Έκθεση της  Gartner προβλέπει ότι μέχρι το 2023 τα «Lawbots» θα απειλήσουν και τον εργασιακό βίο των δικηγόρων, αφού το ένα τέταρτο των εσωτερικών νομικών αιτημάτων θα διεκπεραιώνεται από ευφυείς, νομικούς βοηθούς Τεχνητής Νοημοσύνης.
Lawbots: Η Τεχνητή Νοημοσύνη διώχνει τα γκρι κοστούμια

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: «Έρχονται αλλαγές στο Facebook που θα δυσαρεστήσουν πολλούς»

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, 17:48
Την απόφασή του να διαφοροποιήσει την τακτική που ακολουθεί το Facebook προκειμένου να υπερασπιστεί τις αρχές της ελεύθερης έκφρασης, ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, προειδοποιώντας πως η νέα πολιτική θα δυσαρεστήσει πολλούς ανθρώπους.
«Έρχονται αλλαγές στο Facebook που θα δυσαρεστήσουν πολλούς»

ΟΟΣΑ: Οι νέοι στην Ελλάδα ονειρεύονται δουλειές που δεν θα υπάρχουν

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Καταιγισμό αλλαγών στην αγορά εργασίας φέρνει η ψηφιοποίηση, σε βαθμό που οι δουλειές τις οποίες επιλέγουν σήμερα οι νέοι σε λίγα χρόνια θα έχουν αυτοματοποιηθεί. Όπως προκύπτει από την έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο «Dream Jobs», η αγορά εργασίας που θα διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια μόνο «ονειρεμένη» δεν θα είναι, αφού οι νέοι που τώρα σπουδάζουν, κοιτούν προς το μέλλον επιλέγοντας επαγγέλματα του χθες. Γράφει ο Γιάννης Παλιούρης.
ΟΟΣΑ: Οι νέοι στην Ελλάδα ονειρεύονται δουλειές που δεν θα υπάρχουν

Τα σιδερένια νανορομπότ που εξολοθρεύουν όγκους

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 00:03
Επικαλυμμένοι με μανδύα από φαρμακευτικές ουσίες, νανοσωλήνες σιδήρου που ανέπτυξαν ερευνητές από τη Σαουδική Αραβία καταστρέφουν όγκους, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό των καρκινικών κυττάρων.
Τα σιδερένια νανορομπότ που εξολοθρεύουν  όγκους